Tweedehands invalidewagen om zelf te rijden

Gehandicaptenparkeerplaats voor de deur

Wanneer je een fysieke beperking hebt, heb je vaak extra ruimte nodig bij het in en uitstappen van de auto. Het is in deze situatie ook prettig om in de buurt van je woning te parkeren, zodat je niet verder wordtbelemmerd. Het is mogelijk om een gehandicaptenparkeerplaats voor de deur aan te vragen. Dit doe je bij de gemeente. We leggen uit hoe het werkt.

Wat verstaan we onder een gehandicaptenparkeerplaats?

De regels met betrekking tot een gehandicaptenparkeerplaats verschillen per gemeente. Over het algemeen is een invalideparkeerplaats langer en breder dan een openbare parkeerplek. Dit komt door de extra ruimte om in- en uit te stappen. Bovendien mogen er tussen je woning en de parkeerplaats geen belemmeringen zijn. Denk hierbij aan een trap of een maximale doorrijhoogte.

Een parkeervoorziening die bestemd is voor invaliden zal niet verder dan 100 meter van je voordeur liggen. Bij wooncomplexen, zoals bijvoorbeeld een appartementengebouw, ligt de parkeerplaats op maximaal 100 meter loopafstand van de dichtstbijzijnde ingang van het complex.

aangepaste auto

Opties gehandicaptenparkeerplaats

Parkeren op kenteken

Een invalideparkeerplaats vraag je normaal gesproken aan voor een voertuig met een kenteken. Dit is bijvoorbeeld een personenauto of invalide bus. Bij de parkeerplaats staat een bord met daarop het kenteken van de vergunninghouder vermeld.

Voor voertuigen zonder kenteken

Ook voor voertuigen zonder autokenteken zoals een Canta, vraag je een gehandicaptenparkeerplaats aan. In dat geval staat op het onderbord dat het om een invalidenparkeerplaats gaat voor een voertuig zonder kenteken.

Parkeervergunning bepaalde tijden

Een parkeervergunning die alleen voor bepaalde tijden geldt, wordt gespecificeerd op een onderbord. De vergunning kan gelden tijdens kantooruren of in de avonduren. Buiten deze tijden is het een openbare parkeerplek die beschikbaar is voor anderen.

Max Mobiel parkeren

Diverse mogelijkheden bij een parkeervoorziening

Het aantal parkeerplaatsen dat beschikbaar is, is eveneens afhankelijk van de gemeente waar je woont. De kans bestaat dat je zelfs een gehandicaptenparkeerplaats kunt kopen. Maar over het algemeen biedt de gemeente je de optie om een parkeervoorziening te huren.

Als er geen geschikte bestaande parkeervoorziening is, dan legt de gemeente deze na toewijzing speciaal aan. Voldoet een bestaande parkeervoorziening in de buurt al aan de gestelde voorwaarden? Dan is het mogelijk dat de gemeente je toestemming geeft om deze gehandicaptenparkeerplaats te gebruiken.

Gratis rolstoel autosticker?

Wil jij omstanders laten weten dat je extra ruimte nodig hebt bij het in- en uitstappen vanwege een lichamelijke beperking. Bij Welzorg Auto op Maat kun je een gratis rolstoel autosticker aanvragen. Deze kun je op de achterkant van je auto plakken, waarmee je jouw omgeving informeert.

Let wel op: deze sticker geeft je geen recht op een gehandicaptenparkeerplaats.

rolstoel-autosticker

Daarom Welzorg Auto op Maat

45-jaar-expertise

45 jaar expertise

Wij hebben meer dan 45 jaar ervaring in maatwerk oplossingen voor aangepaste auto's.

Gratis passing en proefrit

Gratis passing en proefrit

Een aangepaste auto is volledig maatwerk. Daarom ontvang je altijd een gratis passing en proefrit.

Alles onder 1 dak

Alles onder één dak

Je kunt terecht voor auto aanpassingen, occasions, private lease en onze rijschool.

Vrijblijvend en deskundig advies

Ruim 2.000 auto's

Het grootste aanbod van Nederland in aangepaste en aanpasbare auto's verspreid over 70 vestigingen.

Een greep uit onze aangepaste auto's

Kies uit het grootste aanbod van Nederland. De meeste auto's bevatten nog geen aanpassing en zijn volledig op maat te maken. Kom er hier achter welke invalidewagen bij jou past.

Aangepast

Het label ‘aangepast’ houdt in dat de getoonde auto over één of meerdere autoaanpassingen beschikt. Welke aanpassingen dat precies zijn lees je op de pagina van de auto. Het getoonde tarief is inclusief de aanpassing(en).

Aanpasbaar

Het label ‘aanpasbaar’ houdt in dat de getoonde auto nog niet over aanpassingen beschikt. Je kunt dus zelf de aanpassingen kiezen, waardoor de auto perfect bij jouw situatie past. Onze adviseurs helpen hier graag bij.

Daarnaast is aanbod van aanpasbare auto’s erg groot, zo kun je altijd een geschikte auto vinden bij Welzorg Auto op Maat!

Occasion invalidewagen leasen

Een auto op maat via Welzorg

Wil je in aanmerking komen voor een gehandicaptenparkeerplaats voor de deur, dan moet je een officiële Europese gehandicaptenparkeerkaart hebben. Deze vraag je via de gemeente aan. Voor het aanpassen van je auto bij Welzorg Auto op Maat heb je deze documenten niet nodig. Je profiteert wel maximaal van het gemak van de aanpassingen als je je auto voor de deur kunt parkeren.

Neem vrijblijvend contact op met Welzorg Auto op Maat om de mogelijkheden voor de aanpassingen aan je auto te bespreken. Eventueel kun je ook via Welzorg een andere auto aanschaffen of leasen en op maat laten maken. Deze auto’s zijn zowel nieuw als tweedehands verkrijgbaar.

Familie Rutten ervaring met rolstoelbus

“We zijn daar gewoon heel eerlijk en transparant geholpen. En dat vind ik belangrijk.”

Familie Rutten

Klant bij Welzorg Auto op Maat

Gratis rolstoel autosticker

Gratis rolstoel-autosticker

Je kunt nu geheel gratis officiële Welzorg rolstoel-autostickers aanvragen.

Auto op maat brochure

Gratis brochure

Vraag de brochure aan voor meer informatie over onze auto’s en aanpassingen.