50% korting op de Zonnebloemauto

De Zonnebloem is er voor mensen met een lichamelijke beperking. Ook in coronatijd willen we klaarstaan voor mensen die afhankelijk zijn van aangepast vervoer. Daarom geeft de Zonnebloem in samenwerking met Welzorg Auto op Maat tot 1 juni 50% korting op de Zonnebloemauto. We vragen huurders de richtlijnen van het RIVM te volgen. Daarom is de inzet van een vrijwillige chauffeur voorlopig niet mogelijk en dient de Zonnebloemauto door een familielid bestuurd te worden.

Noodzakelijk vervoer

Een ziekenhuisafspraak of -bezoek, een uitvaart, of even eruit voor het persoonlijk welzijn: ook in coronatijd blijft aangepast vervoer voor mensen met een lichamelijke beperking noodzakelijk. Door het wegvallen van Valys en de risico’s die kleven aan openbaar vervoer, is de Zonnebloemauto momenteel voor veel mensen de enige optie om ergens te komen. Daarom bieden wij in deze periode onze rolstoelauto’s aan voor een speciaal tarief van € 20 per dag (i.p.v. het normale tarief van € 40 per dag). Deze prijs is inclusief 100 km en exclusief afkoop eigen risico van is € 6 per dag en exclusief brandstofkosten. Iedere extra km kost € 0,20.

”Zo fijn dat de Zonnebloemauto deze mogelijkheid biedt.”

Een sprekend voorbeeld van noodzakelijk vervoer is het verhaal van Linda’s vader Arend. Hij is 85 jaar en een geboren en getogen Rotterdammer. Bijna dertig jaar geleden verhuisde hij naar Overijssel, omdat hij graag meer ruimte, groen en beesten om zich heen wilde. Hij woonde hier zelfstandig, met zijn tweehonderd kippen en was altijd in de weer. Door een hersenbloeding is hij niet meer mobiel en verblijft in een revalidatiecentrum in Meppel. Nu hij niet meer kan zoals hij wil, voelt hij weer de hang naar Rotterdam. De plek waar hij opgroeide en waar al zijn dierbaren, waaronder dochter Linda, wonen.

Toen Linda werd gebeld dat er een plekje vrij was in het verzorgingshuis in Barendrecht waren vader en dochter dan ook meteen enthousiast. Voorwaarde was wel dat Arend snel kon verhuizen én het vervoer zelf kon regelen. Maar hoe regel je rolstoelvervoer in coronatijd? Via Google ontdekte Linda de Zonnebloemauto. “Zo fijn dat de Zonnebloem deze mogelijkheid biedt. Dit is voor ons nu echt de enige optie.”

Reserveren

Om een Zonnebloemauto voor dit tarief te huren, neem dan telefonisch contact op met Welzorg Auto op Maat via 088 00 16 717. In deze periode is het niet nodig een Zonnebloemautopas aan te vragen.

Kijk voor het aanbod op zonnebloem.nl/noodzakelijkvervoer.

Lees meer over: ,