Sta op toilet in badkamer

Sta op toilet voor extra comfort en gemak

Ontdek in een vrijblijvend gesprek de mogelijkheden van een aangepast toilet.

  • Ruim 20 jaar ervaring
  • Deskundig advies bij aanvragen vergoedingen
  • Van advies tot offerte, plaatsing en onderhoud
  • Spoed aanpassing mogelijk

Sta op toilet

Op het toilet is het belangrijk om je zoveel mogelijk zelf te redden. Helaas is dit niet altijd even eenvoudig. Het zitten of opstaan van het toilet kan een uitdaging zijn, bijvoorbeeld wanneer het toilet te laag is of omdat er onvoldoende houvast is. Dit kan problemen veroorzaken, daarom biedt een sta op toilet vaak de ideale oplossing.

Welzorg Woning op Maat is gespecialiseerd in het creëren van perfecte oplossingen voor aangepaste toiletten. Met meer dan 20 jaar ervaring zijn wij dé expert op het gebied van woningen voor ouderen en mensen met functionele of mobiliteitsbeperkingen.

Sta op toilet mogelijkheden

Er zijn diverse uitvoeringen mogelijk op het gebied van sta op toiletten.

Toilet met sta-op hulp

Het toilet met sta op hulp beweegt diagonaal naar voren, waarbij de toiletzitting de natuurlijke beweging van het lichaam volgt tijdens het zitten en opstaan.

Verticale toiletlift

Een verticale toiletlift biedt ondersteuning aan de gebruiker om op te staan (verticaal verstelbaar). Na het omhoog gaan, kan de gebruiker weer zelfstandig gaan staan.

Spoel/föhn installatie

Een toilet kan gecombineerd worden met een spoel/föhn installatie. Met één druk op de knop wordt het onderlichaam schoon gespoeld. Daarna blaast een föhn het onderlichaam droog.

Toilet met sta op hulp

Plaatsen van een sta op toilet

Het deskundige team van Welzorg Woning op Maat staat voor je klaar om de installatie van het sta op toilet te verzorgen. We zorgen ervoor dat alles op een professionele en efficiënte manier wordt geïnstalleerd. Of het nu gaat om een handmatig of elektrisch verstelbaar sta op toilet: wij zorgen ervoor dat het perfect wordt geplaatst.

Wil je meer informatie over het plaatsen van een sta op toilet? Neem dan vandaag nog contact op.

Daarom Welzorg Woning op Maat

Alles onder één dak

Welzorg Woning op Maat is een full-service partij waarbij je terecht kunt voor advies, installatie en onderhoud van woningaanpassingen.

Voorziening onafhankelijk

Wij kijken wat écht bij jouw persoonlijke situatie past en op korte en lange termijn verder helpt. Welzorg is niet afhankelijk van vaste voorzieningen en merken.

Landelijk actief

Welzorg Woning op Maat is actief door het hele land. Onze specialisten zijn dus overal te vinden. Voor zowel gemeenten, particulieren en woningcorporaties.

15-jaar-ervaring

15 jaar expertise

15 jaar expertise in woning-aanpassingen voor ouderen en mensen met een fysieke beperking. Ook adviseren wij over eventuele vergoedingen binnen de Wmo.

Voordelen van een sta op toilet

Een sta op toilet is voorzien van een toiletzitting met vaste of opklapbare armleuningen en/of rugsteun die wordt vastgemaakt op het bestaande toilet. De rugsteun en armleuningen, waarin de bediening verwerkt zit, zijn elektrisch verstelbaar. Een sta op toilet biedt diverse belangrijke voordelen:

  • Hulp bij zelfstandig opstaan en zitten op het toilet
  • Vergroot autonomie en gevoel van eigenwaarde
  • Weer veilig en comfortabel naar het toilet
  • Sta op toilet is verstelbaar naar de ideale hoogte
Toilet met sta op hulp beugels
adviesgesprek en vergoedingen

Recht op Wmo of Wlz vergoeding?

Misschien kom je in aanmerking voor een vergoeding bij het plaatsen van een sta op toilet. Je kunt hiervoor een aanvraag indienen bij de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) of de Wet langdurige zorg (Wlz). De toekenning van een vergoeding voor een sta op toilet hulp hangt af van de aard en intensiteit van de benodigde zorg. De uiteindelijke beslissing wordt genomen door de gemeente. Zij bepalen of je recht hebt op een Wlz- of Wmo-vergoeding. Neem daarom zelf contact op met jouw gemeente voor meer informatie.

Marnix Welzorg

Nu alles is aangepast denk ik: waarom heb ik dit niet eerder gedaan?

 

Marnix Brienne

Klant Welzorg Woning op Maat