wc steun voor comfort en veiligheid

Wc steun voor comfort en veiligheid

Neem contact op of ontdek de mogelijkheden van een wc steun in een vrijblijvend gesprek.

  • Ruim 20 jaar ervaring in toiletaanpassingen
  • Deskundig advies bij aanvragen vergoedingen
  • Van advies tot offerte, plaatsing en onderhoud
  • Voorziening- en merkonafhankelijke oplossing

Wc steun voor het toilet

Soms is het lastig om je evenwicht te bewaren op het toilet. Een wc steun is een ideaal hulpmiddel om dit probleem op te lossen. Dankzij de wc steun kun je jezelf ondersteunen bij het zitten en opstaan van het toilet. Het is veilig en voorkomt ongelukken op het toilet.

Welzorg Woning op Maat heeft altijd een oplossing op het gebied van toilet aanpassingen. Deze aanpassing wordt altijd naadloos afgestemd op jouw wensen en behoeften. Met ruim 20 jaar ervaring zijn wij specialist op het gebied van toilet aanpassingen voor mensen met een functie- en of mobiliteitsbeperking. Neem vrijblijvend contact met ons op voor een gesprek over de mogelijkheden voor het toilet.

Voordelen wc steun

Gemak

Met een wc steun wordt het gemakkelijker om op te staan en te gaan zitten. Dit is vooral fijn voor mensen die lastig hun evenwicht kunnen bewaren of niet langdurig kunnen staan.

Veiligheid

Een wc steun biedt extra steun en stabiliteit tijdens het toiletteren. De kans op uitglijden of vallen wordt kleiner met een steun op de wc en biedt hulp bij het opstaan.

Betere zithouding

Een wc steun kan zorgen voor een betere houding op het toilet. Hierdoor kan de stoelgang soepeler verlopen en de kans op problemen worden verkleind.

toiletbeugelset inklapbaar

Laat wc steun op juiste manier ophangen

Bij het gebruik van een wc steun is goede grip belangrijk. Als de wc steun op de juiste manier is opgehangen zorgt het ervoor dat je hand en pols in de natuurlijke houding staan. Hierdoor ontstaat er geen onjuiste belasting en worden pijnklachten voorkomen. Een wc steun is er in allerlei soorten en maten, waardoor er altijd een oplossing voor jou tussen zit. Welzorg Woning op Maat zorgt ervoor dat de wc steun goed wordt opgehangen.

  • Altijd een maatwerk oplossing
  • Hoge belasting tot ruim 150 kg
  • Stimuleert een goede grip en pakhouding

Daarom Welzorg Woning op Maat

Alles onder één dak

Welzorg Woning op Maat is een full-service partij waarbij je terecht kunt voor advies, installatie en onderhoud van woningaanpassingen.

Voorziening onafhankelijk

Wij kijken wat écht bij jouw persoonlijke situatie past en op korte en lange termijn verder helpt. Welzorg is niet afhankelijk van vaste voorzieningen en merken.

Landelijk actief

Welzorg Woning op Maat is actief door het hele land. Onze specialisten zijn dus overal te vinden. Voor zowel gemeenten, particulieren en woningcorporaties.

15-jaar-ervaring

15 jaar expertise

15 jaar expertise in woning-aanpassingen voor ouderen en mensen met een fysieke beperking. Ook adviseren wij over eventuele vergoedingen binnen de Wmo.

Wmo-vergoeding voor wc steun

In sommige gevallen heb je recht op een vergoeding voor een wc steun. Deze vergoeding loopt via de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) of Wet langdurige zorg (Wlz). Of je hier recht op hebt hangt af van de zorg die je nodig hebt. Welzorg Woning op Maat kan dit niet voor je bepalen. Neem daarom eerst contact op met het Wmo-loket van jouw gemeente om te achterhalen of je in aanmerking komt voor een vergoeding.

Vergoeding wc steun vanuit Wmo
Automatische toiletlift om makkelijker op te staan

Alternatief bij opstaan en zitten

Heb je vooral moeite met zitten en opstaan tijdens het toiletteren? Overweeg dan een comfortabele toiletlift. Deze lift beschikt over een sta-functie, waardoor zitten en opstaan van de wc gemakkelijker wordt. Er is minder kracht voor nodig dan bij een wc-steun. Hierdoor is het minder belastend voor je lichaam.

Marnix Welzorg

Nu alles is aangepast denk ik: waarom heb ik dit niet eerder gedaan?

 

Marnix Brienne

Klant Welzorg Woning op Maat