Verhoogde toiletpot adviesgesprek

Verhoogde wc pot helpt bij autonomie

Bespreek de mogelijkheden van een drempelhulp in een vrijblijvend gesprek.

  • Ruim 20 jaar ervaring op het gebied van toilet aanpassingen
  • Deskundig advies bij het aanvragen van een verhoogde wc pot
  • Van advies tot offerte, plaatsing en onderhoud
  • Spoed aanpassing mogelijk

Verhoogde wc pot

Een toiletbezoek is niet voor iedereen even gemakkelijk. Vooral (oudere) mensen met een beperking of hoger gewicht ervaren soms problemen. Daarbij speelt de angst dat ze niet meer zelfstandig naar het toilet kunnen. Bij Welzorg Woning op Maat bieden we daarom diverse oplossingen voor een aangepast toilet. Op deze pagina vertellen we je graag meer over een verhoogde wc pot.

Diverse opties met verhoogde wc pot

Bij een verhoogde wc pot heb je de keuze uit diverse opties:

diepspoel verhoogde wc

Diepspoel

Bij een verhoogde wc pot met een diepspoel verdwijnt de boodschap gelijk in het water. Veel mensen geven hier de voorkeur aan, omdat ze dit hygiënischer vinden en het de meeste vervelende geuren kan maskeren.

Toiletaanpassingen voor mensen met een scootmobiel

Vlakspoel

Bij een wc pot met een vlakspoel blijft de boodschap op het plateau liggen. Ondanks dat het bij de meeste mensen vaak niet de voorkeur heeft biedt het wel voordelen. Je ontlasting is de graadmeter van je gezondheid en met een vlakspoel kun je het gemakkelijk controleren.

wc beugel met steunpoten

Afvoer opties

Ook kun je kiezen tussen twee soorten afvoer: afvoer die in de vloer is afgewerkt of een afvoer door de muur wordt weggewerkt. Welke optie het beste is hangt af van de ruimte en indeling van de badkamer- of toiletruimte.

aangepast toilet closomat

Een verhoogde wc pot op maat

Welzorg biedt altijd maatwerk. Daarom wordt een verhoogde wc pot altijd afgestemd op jouw persoonlijke situatie. Door de wc pot op jouw ideale hoogte af te stellen zorgen we ervoor dat jij weer gemakkelijk kunt zitten en opstaan. Soms in combinatie met wandbeugels of een closomat toilet. En in sommige gevallen is het plaatsen van een verhoogde toiletbril al voldoende. Het gaat erom dat we de wc pot naar de ideale zithoogte aanpassen. Laat je daarom altijd adviseren door de specialisten van Welzorg Woning op Maat.

Wmo vergoeding aanvragen

In sommige gevallen heb je recht op een Wmo-vergoeding bij het aanvragen van een verhoogde wc pot. De Wmo vanuit jouw gemeente regelt hulp en ondersteuning, zodat mensen langer zelfstandig thuis kunnen blijven wonen. Ouderen, chronisch zieken en mensen met een lichamelijk of verstandelijke beperking komen vaak in aanmerking voor zo’n Wmo vergoeding. Wel moet je nog aan een bepaald aantal voorwaarden voldoen. Check daarom altijd bij het Wmo-loket van jouw gemeente wat de mogelijkheden zijn. Kom je er niet uit? Stuur ons dan gerust een berichtje.

Wmo advies bij zelfstandig wonen