toiletbeugelset badkamer

Toiletbeugelset voor extra ondersteuning

  • Ruim 20 jaar ervaring in toiletaanpassingen
  • Deskundig advies bij aanvragen vergoedingen
  • Van advies tot offerte, plaatsing en onderhoud
  • Voorziening- en merkonafhankelijke oplossing

Houd het evenwicht met onze toiletbeugelsets

Soms kan het moeilijk zijn om je evenwicht te bewaren tijdens een toiletbezoek. Wij bieden een gepaste oplossing: toiletbeugelsets. Deze beugels geven je ondersteuning bij het zitten en opstaan van de wc. Door de beugel aan het toilet vast te maken, kun je een stevige houvast behouden en valpartijen voorkomen.

Bij Welzorg Woning op Maat ontvangen we dagelijks aanvragen voor hulpmiddelen om het toiletbezoek comfortabeler en veiliger te maken. Wanneer een bezoek aan de wc niet meer zo gemakkelijk gaat kan een toiletbeugelset een uitkomst bieden. We bespreken graag de mogelijkheden met je.

Voordelen van een toiletbeugelset

Er zijn een aantal voordelen verbonden aan het gebruik van een toiletbeugelset:

Biedt ondersteuning

Een toiletbeugelset biedt ondersteuning bij het zitten en opstaan van de wc, wat vooral handig is voor mensen die moeite hebben met het behouden van hun evenwicht of moeilijk op kunnen staan.

Stevig houvast

Met een toiletbeugelset krijg je een stevige houvast, wat valpartijen kan voorkomen. Dit is vooral belangrijk voor ouderen of mensen met een beperking, die extra kwetsbaar zijn voor valincidenten.

Gemakkelijk monteren en verwijderen

Het is gemakkelijk te monteren en te verwijderen. De toiletset beugel wordt aan het bestaande toilet gemonteerd en is daardoor eenvoudig te verwijderen als je de beugel niet meer nodig hebt.

toiletbeugelset inklapbaar

Toiletbeugelset: veilig en op maat

Om veilig gebruik te maken van een toiletbeugelset, is het belangrijk dat je de beugel goed kunt vastpakken. Welzorg Woning op Maat biedt maatwerk en zorgt daarom voor de juiste hoogte van de beugel, zodat je een goede grip hebt op basis van een natuurlijke stand van de hand en pols. Zo voorkomen we onjuiste belasting en eventuele pijnklachten aan de hand of pols. Wij plaatsen altijd een toiletbeugelset op maat.

Daarom Welzorg Woning op Maat

Alles onder één dak

Welzorg Woning op Maat is een full-service partij waarbij je terecht kunt voor advies, installatie en onderhoud van woningaanpassingen.

Voorziening onafhankelijk

Wij kijken wat écht bij jouw persoonlijke situatie past en op korte en lange termijn verder helpt. Welzorg is niet afhankelijk van vaste voorzieningen en merken.

Landelijk actief

Welzorg Woning op Maat is actief door het hele land. Onze specialisten zijn dus overal te vinden. Voor zowel gemeenten, particulieren en woningcorporaties.

15-jaar-ervaring

15 jaar expertise

15 jaar expertise in woning-aanpassingen voor ouderen en mensen met een fysieke beperking. Ook adviseren wij over eventuele vergoedingen binnen de Wmo.

Vergoeding voor toiletbeugelset?

Ben je op zoek naar houvast en ondersteuning op het toilet? In sommige gevallen heb je recht op een vergoeding via de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) of de Wet langdurige zorg (Wlz) voor het plaatsen van toiletbeugelsets. Of je recht hebt op een vergoeding is afhankelijk van de aard en zwaarte van de zorg die je nodig hebt.

Neem daarom eerst contact op met het Wmo-loket van jouw gemeente om te achterhalen of je in aanmerking komt voor een vergoeding voor een toiletbeugelset.

Vergoeding toilet Wmo

Overige beugels voor in de badkamer

Voor een veilige en comfortabele badkamer beleving kun je ook terecht voor andere beugels zoals:

Wandbeugels

Een wandbeugel geeft je steun bij het uitvoeren van bepaalde activiteiten in de badkamer, zoals bij het douchen of afdrogen. Door de beugel aan de wand te bevestigen, profiteer je van een stevige grip om het evenwicht te bewaren. We kunnen de wandbeugel aanpassen aan jouw specifieke behoeften, bijvoorbeeld door de hoogte aan te passen.

Pakpalen

Een pakpaal geeft je stevige grip bij het in- en uitstappen van de badkuip. Maar geeft ook extra houvast bij het lopen of staan in de badkamer. Ze zijn vaak voorzien van antislipmateriaal, zodat ze veilig kunnen worden gebruikt. Ook hier geldt dat de pakpaal op maat kan worden gemaakt, afgestemd op jouw specifieke behoeften.

Wastafelbeugels

Wastafelbeugels bieden houvast en ondersteuning bij het wassen of aankleden in de badkamer. De wastafelbeugel kan gemakkelijk aan de muur bevestigd worden en biedt een stevige grip, zodat je het evenwicht kunt bewaren. Ze kunnen eventueel ook aan het aanrecht van de keuken worden bevestigd.

Marnix Welzorg

Nu alles is aangepast denk ik: waarom heb ik dit niet eerder gedaan?

 

Marnix Brienne

Klant Welzorg Woning op Maat