postoel badkamer

Postoel voor toilet, badkamer of slaapkamer

Benieuwd naar de mogelijkheden van een postoel voor in het toilet, de slaapkamer of badkamer? Ontdek het in een vrijblijvend gesprek met Welzorg Woning op Maat.

  • Ruim 20 jaar ervaring op het gebied van woning- en toiletaanpassingen
  • Deskundige hulp bij aanvragen vergoedingen
  • Van advies tot offerte, plaatsing en onderhoud
  • Spoed aanpassing of levering mogelijk

Veilig naar toilet met postoel

Heb je moeite om het toilet te bereiken? Of ben je bang om te vallen tijdens een toiletbezoek in de nacht? Een postoel biedt zowel een praktische als veilige oplossing. Met een postoel in de buurt kun je weer veilig en sneller naar het toilet. Eventueel ook te gebruiken als overzettoilet. Het is bijvoorbeeld ook gemakkelijk te combineren met een pakpaal. Ook kan je de postoel overal in huis neerzetten, waardoor je lastige drempels in huis kunt vermijden. Of je dit wilt huren of kopen, bij Welzorg Woning op Maat ben je aan het juiste adres.

Welke postoel past bij jou?

Welzorg Woning op Maat biedt diverse soorten postoelen aan. Welke het beste bij jou past is afhankelijk van jouw persoonlijke situatie.

Opvouwbare postoel

Heb je weinig ruimte in huis? Of ga je graag op vakantie? Dan is een opvouwbare postoel een goede keuze. Wanneer je de postoel even niet nodig hebt, kun je deze eenvoudig inklappen. Ook is de opvouwbare postoel ideaal om mee te nemen op vakantie of familiebezoek. Een opvouwbare postoel is net zo veilig en stabiel als een gewone postoel. Het draaggewicht is maximaal 130 kg.

Verrijdbare postoel

Ideaal doordat je deze eenvoudig kunt verplaatsen. Plaats de stoel bijvoorbeeld overdag in de woonkamer en in de avond op de slaapkamer. De postoel op wielen kun je op de rem zetten, zodat deze tijdens gebruik stabiel blijft staan. Verder kun je aan een verrijdbare postoel alles uitklappen wat je nodig hebt. Denk aan voetsteunen en armsteunen, waardoor je gemakkelijk kunt zitten en opstaan.

Verstelbare postoel

Wil je samen met je partner gebruik kunnen maken van een postoel? Of ben je kleiner of langer dan gemiddeld? Dan is een verstelbare postoel de ideale keuze, omdat je deze perfect kunt afstemmen op jouw lengte. Over het algemeen heeft een verstelbare postoel een zithoogte variërend tussen de 46 en 61 cm. Hierdoor kan de verstelbare postoel op vrijwel iedere lichaamslengte worden afgesteld.

Postoel

Voordelen van een postoel

Een postoel heeft diverse voordelen. Het belangrijkste is dat je met zo’n dergelijke stoel weer veilig naar het toilet kunt gaan. Het biedt comfort, gemak en voorkomt onveilige situaties. Een postoel kun je op iedere gewenste plek in huis plaatsen. Zet het bijvoorbeeld in de slaapkamer, zo voorkom je dat je midden in de nacht drempels moet overbruggen. Hierdoor wordt een toiletbezoek in de nacht een stuk veiliger. Ze zijn gemakkelijk te reinigen en heeft een groot draagvermogen. Het is in sommige gevallen ook mogelijk om een postoel als douchestoel te gebruiken.

  • Geeft comfort en veiligheid
  • Te gebruiken in meerdere kamers
  • Eenvoudig te reinigen en groot draagvermogen
Jacqueline quote zorgunit

Ik heb door de zorgunit de kwaliteit en privacy van mijn leven weer terug gekregen

Jaqueline van den Ring

Klant Welzorg Woning op Maat

Voorkom nare geurtjes

Een reden waarom sommige geen postoel willen gebruiken is de angst voor nare geurtjes. Gelukkig kun je dit probleem eenvoudig verhelpen door gebruik te maken van een absorbeer matje. Dit matje kun je samen met een zak in de emmer plaatsen en zorgt ervoor dat de nare geurtjes worden geabsorbeerd. Door het gebruik van een zak hou je de postoel ook nog eens eenvoudig schoon.

badkamer met afgestelde wastafel
Wmo vergoeding postoel

Vergoeding voor postoel?

In sommige gevallen heb je recht op een vergoeding van een postoel. Deze vergoeding verloopt via de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) of de Wet langdurige zorg (Wlz). Of je recht hebt op een vergoeding voor een postoel is afhankelijk van de aard en zwaarte van de zorg die je nodig hebt. Wij kunnen dit niet bepalen en adviseren je om contact op te nemen met de gemeente. Zo weet je zeker of je in aanmerking komt voor een Wmo of Wlz vergoeding.