huislift

Een huislift geeft bewegingsvrijheid in huis

Met een huislift kun je langer zelfstandig thuis blijven wonen. Met of zonder schacht, bij Welzorg Woning op Maat ben je altijd aan het juiste adres.

 • Ruim 20 jaar ervaring
 • Deskundig advies bij aanvragen vergoedingen
 • Van advies tot offerte, plaatsing en onderhoud
 • Spoed aanpassing mogelijk

Huislift om mobiel te blijven in huis

Wil je zoveel mogelijk zelfstandig naar boven of beneden verplaatsen in huis? Dit is helaas niet voor iedereen vanzelfsprekend. Een huislift is in de meeste gevallen de ideale oplossing. Met een lift in huis kun je weer met een rolstoel of rollator de bovenverdieping van je woning bereiken. Een lift zonder schacht behoort daarbij ook tot de mogelijkheden. Zoek je een oplossing voor buiten het huis? Dan is een robuuste platformlift ideaal.

Welzorg Woning op Maat biedt oplossingen op het gebied van woningaanpassingen. De oplossing wordt afgestemd op al jouw wensen. Met ruim 20 jaar ervaring zijn wij specialist op het gebied van huisliften voor mensen met een functie- en mobiliteitsbeperking. Neem gerust vrijblijvend contact met ons op voor een adviesgesprek over de mogelijkheden en het plaatsen van een lift in huis.

Huislift de ideale oplossing

Wil je jouw bovenverdieping toegankelijk maken voor een rolstoel, rollator of trippelstoel? Dan is de huislift vaak de ideale oplossing. Hieronder zie je een opsomming van de mogelijkheden. Welke lift je het beste kunt kiezen is afhankelijk van je woning, maar ook van je wensen en behoeften. Onze specialisten helpen je graag bij het maken van de juiste keuze.

Huislift zonder schacht

Een huislift zonder schacht kan vrijwel in iedere ruimte van een woning worden geplaatst. Ideaal voor wanneer je slaapkamer precies boven de woonkamer zit. Dan kan de lift in de woonkamer worden geplaatst, zodat je rechtstreeks naar je slaapkamer kunt bewegen. Je kunt de lift in zijn geheel weer naar boven of beneden sturen.

Inbouw huislift met schacht

Inbouw huislift met schacht

Een huislift met schacht neemt meer ruimte in beslag. Het is daarom mogelijk om deze buiten te plaatsen. Dit wordt dan ook wel buitenlift genoemd. Het voordeel hiervan is dat er geen ruimte in huis hoeft opgeofferd te worden. In de meeste gevallen kan een buitenlift tegen de gevel van de woning geplaatst worden.

Handicare traplift

Traplift

Heb je geen ruimte voor een lift in huis of is dat niet wat je wilt? Dan biedt een traplift wellicht uitkomst. Met een traplift, dat ook wel stoellift , hoef je niet te verhuizen en kun je ook zelfstandig blijven bewegen in huis. Een traplift past op vrijwel iedere trap. Vraag onze adviseurs vrijblijvend naar de mogelijkheden.

Vergoeding huislift

Is een huislift geschikt voor jouw woning?

Voor het plaatsen van een lift in huis zijn een aantal zaken van belang. Denk onder andere aan de onderstaande zaken:

 • Hoeveel ruimte is er beschikbaar in de woning?
 • Hoeveel verdiepingen moeten worden overbrugd? En wat is de hoogte?
 • Welke afmeting van de huislift is minimaal noodzakelijk?
 • Wordt het een huislift zonder schacht? Of een buitenlift?

Uiteraard denkt Welzorg Woning op Maat geheel met je mee. Je kunt ons altijd voor vrijblijvend advies inschakelen. Onze specialisten vertellen je alles over de mogelijkheden van een huislift.

Daarom Welzorg Woning op Maat

Alles onder één dak

Welzorg Woning op Maat is een full-service partij waarbij je terecht kunt voor advies, installatie en onderhoud van woningaanpassingen.

Voorziening onafhankelijk

Wij kijken wat écht bij jouw persoonlijke situatie past en op korte en lange termijn verder helpt. Welzorg is niet afhankelijk van vaste voorzieningen en merken.

Landelijk actief

Welzorg Woning op Maat is actief door het hele land. Onze specialisten zijn dus overal te vinden. Voor zowel gemeenten, particulieren en woningcorporaties.

15-jaar-ervaring

15 jaar expertise

15 jaar expertise in woning-aanpassingen voor ouderen en mensen met een fysieke beperking. Ook adviseren wij over eventuele vergoedingen binnen de Wmo.

Huislift kosten overzicht?

Wat voor kosten brengt het plaatsen van een huislift met zich mee? Daar kunnen we helaas geen eenduidig antwoord op geven. Dit komt doordat iedere situatie anders is. Wil je toch graag meer weten over het kopen van een huislift en met welke kosten je nog meer rekening moet houden? Neem dan vrijblijvend contact op met een van onze adviseurs. Op basis van onder andere je persoonlijke wensen, situatie en woning kunnen zij een inschatting maken over de kosten van een huislift.

kosten huislift
huislift op maat

Huislift op maat

Een huislift is de ideale oplossing wanneer je eenvoudig naar boven of beneden wilt verplaatsen. Of dit nu met een rolstoel of rollator is. Bij het plaatsen ervan gaat het altijd om 100% maatwerk en daarom stemmen wij het altijd graag af op jouw persoonlijke situatie. Wil je meer weten? Welzorg Woning op Maat adviseert je graag en geheel vrijblijvend. Neem daarom contact met ons op.

Marnix Welzorg

Nu alles is aangepast denk ik: waarom heb ik dit niet eerder gedaan?

 

Marnix Brienne

Klant Welzorg Woning op Maat

Veelgestelde vragen over woningaanpassingen

 • Wilt u uw woning laten aanpassen? Woning op Maat adviseert u graag en voert de aanpassingen ook uit. Van simpele aanpassingen, zoals een traplift of drempelhulp tot een compleet aangepaste badkamer en slaapkamer. Ontdek hier alle mogelijkheden of bel met 020 431 3561.

 • In sommige gevallen vergoedt de gemeente (voor een deel) jouw woningaanpassingen. Dit valt onder de zogeheten Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Wil je aanspraak maken op een vergoeding vanuit de Wmo? Neem dan contact op met jouw gemeente.

 • Een zorgunit is een woning die geheel op maat wordt gemaakt. Deze unit is bedoeld voor mensen die langdurig zorg ontvangen van een mantelzorger. Met een zorgunit kan je in je eigen vertrouwde omgeving blijven wonen en is de zorg altijd dichtbij. Een zorgunit wordt ook wel wmo unit, mantelzorgunit of mobiele woning genoemd.

 • Hoe lang het aanpassen van een badkamer precies duurt is afhankelijk van wat er precies gebeuren moet. Bij kleine aanpassingen kan je vaak dezelfde dag nog van de badkamer gebruik kunt maken. Een complete badkamer aanpassen kan iets langer duren. Wel streven we er naar om dit binnen enkele dagen te realiseren.