Aangepaste woning gehandicapten

Aangepaste woning voor gehandicapten

Bespreek de mogelijkheden van een aangepaste gehandicaptenwoning in een vrijblijvend gesprek.

  • Ruim 20 jaar ervaring
  • Deskundige hulp bij aanvragen vergoedingen
  • Van advies tot offerte, plaatsing en onderhoud
  • Spoed aanpassing mogelijk

Een passend thuis voor gehandicapten

In deze moderne samenleving hechten wij steeds meer waarde aan inclusiviteit en het welzijn van alle individuen, ongeacht hun fysieke mogelijkheden. Zo moet er voor iedereen een passend thuis zijn. Voor mensen met een lichamelijke of een geestelijke handicap kan dit een uitdaging zijn. Welzorg is van mening dat zij een passende woning verdienen waar zij zo onafhankelijk mogelijk en comfortabel kunnen leven en zich kunnen ontplooien. Met 20 jaar ervaring in woningaanpassingen en een toegewijd team van professionals staan wij voor je klaar tijdens het realiseren van deze aangepaste woning.

Mogelijkheden gehandicaptenwoning

Welzorg biedt een breed scala aan woningaanpassingen voor gehandicapten. Zo bieden wij onder andere:

Traplift op een trap met bocht

Plateau- en homelift

Maak je gebruik van een rolstoel, rollator of trippelstoel en moet je regelmatig van verdieping veranderen? Een plateaulift of homelift zijn het antwoord. Zo kun jij je gemakkelijk voortbewegen in je eigen woning.

inloopbad veilig douchen

Badlift

Maak je graag gebruik van het bad, maar ervaar je dat dit niet meer vanzelfsprekend gaat of ondersteuning wenseljk is? Een badlift biedt dan dé oplossing, waardoor je weer veilig gebruik kunt maken van jouw bad.

Tillift bij aangepaste slaapkamer

Tillift

Is uit bed stappen een zware opgave of zelfs niet meer mogelijk? Met een actieve tillift kun je gemakkelijker omhoog komen wanneer je uit bed wilt stappen. Ook geschikt om van de bank of stoel af te komen.

Traplift in gehandicaptenwoning

Aangepaste gehandicaptenwoning altijd op maat

Bij Welzorg Woning op Maat begrijpen we dat elke persoon unieke behoeften en omstandigheden heeft. Daarom bieden we aangepaste gehandicaptenwoningen die altijd op maat worden gemaakt. Of je nu een rolstoelgebruiker bent, afhankelijk van een rollator, of specifieke aanpassingen nodig hebt, wij zorgen ervoor dat je woning perfect aansluit bij jouw persoonlijke situatie.

Met onze ruim 20 jaar ervaring en expertise begrijpen we dat de juiste woningaanpassingen van cruciaal belang zijn voor jouw welzijn en onafhankelijkheid. Bij Welzorg Woning op Maat leveren we altijd 100% maatwerk, zodat je met vertrouwen kunt genieten van een woning die perfect aansluit bij jouw behoeften.

Voordelen aangepaste gehandicaptenwoning

Toegankelijkheid

Door de woning aan te passen aan de persoonlijke behoeften vergroten we de mobiliteit van de bewoner(s), waardoor de woning toegankelijker wordt. Bijvoorbeeld bij verplaatsen naar andere kamers.

Zelfstandigheid

Het bevorderen van zelfstandigheid wordt mogelijk doordat bewoners in staat zijn om dagelijkse activiteiten uit te voeren met minder hulp. Dit draagt bij aan hun gevoel van eigenwaarde en onafhankelijkheid.

Veiligheid

We verhogen de veiligheid van de woning door aanpassingen toe te voegen, zoals bijvoorbeeld het plaatsen van wandbeugels en drempelhulpen. Hierdoor neemt het risico op ongevallen en verwondingen af.

Zorgunit voor gehandicapten

In sommige gevallen is het voor gehandicapten ook mogelijk om zelfstandig te wonen in een zorgunit met benodigde zorg binnen handbereik. Met een zorgunit kunnen ze in hun eigen vertrouwde omgeving blijven wonen, met de geruststelling dat ondersteuning altijd binnen handbereik is. Of je ervoor kiest om een zorgunit van Welzorg Woning op Maat in je eigen tuin te plaatsen of bij een familielid, onze oplossingen zijn flexibel en op maat gemaakt om aan jouw specifieke behoeften te voldoen. Met meer dan 20 jaar ervaring zijn we er om je te ondersteunen bij een zelfstandige en comfortabele levensstijl.

Zorgunit voor gehandicapten
Adviesgesprek handicare traplift

Wmo of Wlz vergoeding

Veel van de hulpmiddelen die Welzorg aanbiedt, kunnen via de Wet maatschappelijke dndersteuning (Wmo) en de Wet langdurige zorg (Wlz) worden vergoed en aangevraagd. Deze wettelijke regelingen zijn tot stand gekomen om te waarborgen dat iedereen de benodigde ondersteuning en hulpmiddelen kan verkrijgen om zelfstandig in hun eigen huis te blijven wonen. Onze ervaren medewerkers staan paraat om je te helpen bij het begrijpen en benutten van deze regelingen, zodat je de juiste aanpassingen en hulpmiddelen kunt verwerven die naadloos aansluiten bij jouw specifieke behoeften. Op die manier kun je vol vertrouwen en in alle comfort terugkeren naar jouw vertrouwde thuisomgeving. Houd er rekening mee dat de gemeente of CIZ bepaalt of je een vergoeding krijgt.

Daarom Welzorg Woning op Maat

Alles onder één dak

Welzorg Woning op Maat is een full-service partij waarbij je terecht kunt voor advies, installatie en onderhoud van woningaanpassingen.

Voorziening onafhankelijk

Wij kijken wat écht bij jouw persoonlijke situatie past en op korte en lange termijn verder helpt. Welzorg is niet afhankelijk van vaste voorzieningen en merken.

Landelijk actief

Welzorg Woning op Maat is actief door het hele land. Onze specialisten zijn dus overal te vinden. Voor zowel gemeenten, particulieren en woningcorporaties.

15-jaar-ervaring

15 jaar expertise

15 jaar expertise in woning-aanpassingen voor ouderen en mensen met een fysieke beperking. Ook adviseren wij over eventuele vergoedingen binnen de Wmo.