Gemakkelijk zitten en opstaan met een duoblok verhoogd toilet

  • Ruim 20 jaar ervaring op het gebied van woning- en toiletaanpassingen
  • Deskundig advies bij het aanvragen van vergoedingen zoals de Wmo
  • Van advies tot offerte, plaatsing en onderhoud van een duoblok toilet
  • Spoed aanpassing mogelijk

Duoblok verhoogd toilet

In bepaalde gevallen is het lastig om een bezoek aan het toilet te brengen. Bijvoorbeeld omdat het u moeite kost om door uw benen te zakken. Of omdat u bent bang om te vallen als u vanaf een lage zitpositie moet opstaan. Met een eenvoudige oplossing van Welzorg Woning op Maat, kunnen wij uw toiletbezoek gemakkelijker maken. Bijvoorbeeld in de vorm van het duoblok verhoogd toilet.

Een duoblok toilet geeft u het gemak van een staand toilet dat hoger is dan de normale toiletpotten, namelijk rond de vijftig tot zeventig centimeter. Hierdoor neemt u eenvoudiger plaats op de toiletbril. Daarnaast heeft het verhoogde duoblok nog een aantal andere voordelen. Dat leest u onderstaand.

Voordelen en mogelijkheden van een verhoogd duoblok toilet

Extra ondersteuning

Heeft u extra ondersteuning nodig tijdens een bezoek aan het toilet? Profiteer dan van de extra ondersteuning van een toiletbeugel. Deze kan aan de wand of aan het toilet gemonteerd worden. Het duo blok wordt helemaal op maat voor u gemaakt en is dus helemaal aangepast aan uw wensen.

Diepspoel

Bij een diepspoel toilet zit er geen plateau in de toiletpot, waardoor de behoefte rechtstreeks in het water terechtkomt. De toiletpot heeft een compacte uitstraling, omdat het ontwerp vrij schuin kan lopen. Doordat de ontlasting direct in het water valt, is er minder kans op een vervelende geur in de toiletruimte.

Vlakspoel

Een vlakspoel duoblok toilet heeft wel een plateau, waar de ontlasting als het ware in opgevangen kan worden. Een reden om voor deze versie te kiezen is dat het gemakkelijker is om de ontlasting te controleren, bijvoorbeeld als een arts dat wenselijk vindt bij een bepaald ziektebeeld.

Verhoogd duoblok toilet voorbeeld

Voordelen van een verhoogd duoblok toilet

  • Ideaal als vaste en tijdelijke oplossing
  • Persoonlijk advies op maat
  • Compacte uitvoering van een toilet
  • Snelle installatie is mogelijk door specialisten van Welzorg Woning op Maat

 

Duoblok toilet aansluiting

Of u nu kiest voor een diepspoel of een vlakspoel, in beide gevallen is het voordeel van het duoblok toilet dat het een toiletbril, wateraansluiting en waterreservoir in één is. Hierdoor kan het geplaatst worden in een toiletruimte die niet zo groot is. Een duoblok toilet dat verhoogd is, heeft een mooi design en een porseleinen pot. De toevoer van het water kan zowel aan de linker- als aan de rechterkant aangesloten worden, waardoor het verhoogd duoblok op elke gewenste plek geplaatst kan worden. De toiletbril is van hoogwaardig kunststof. De aansluiting van een verhoogd toilet duoblok kan op twee manieren.

  • Een PK-aansluiting. Deze aansluiting is geschikt voor het installeren van het verhoogd duoblok als de afvoer door de zijmuur loopt of als de afvoer via de vloer te ver weg zit. U sluit met een haakse buis alsnog de afvoer aan. Dit kan voorkomen op het moment dat het verhoogd duoblok toilet voor uw gemak iets centraler in de ruimte is geplaatst;
  • Een AO-aansluiting. U kiest voor deze optie als het toiletblok op een conventionele plaats staat en u het toilet rechtstreeks op de afvoer in de vloer kunt aansluiten. In dat geval staat het duoblok verhoogd toilet dicht tegen de muur, zoals u van een toilet gewend bent.
Verhoogd duoblok toilet met steunbeugels

Extra wooncomfort met toiletaanpassingen op maat

Toiletaanpassingen in de vorm van een duoblok verhoogd spelen een belangrijke rol in het langer zelfstandig wonen. Maar Welzorg heeft ook andere oplossingen. Van toiletverhoger of -lift tot complete zorgtoilet. Wij informeren u graag over de mogelijkheden en eventuele vergoedingen waar u voor in aanmerking kunt komen.