Huis met domotica

Domotica aanpassingen in huis

Ontdek hoe domotica in huis je kan helpen om langer zelfstandig te wonen en je leefomgeving comfortabeler en veiliger te maken.

  • Ruim 20 jaar ervaring
  • Deskundige hulp bij aanvragen vergoedingen
  • Van advies tot offerte, plaatsing en onderhoud
  • Spoed aanpassing mogelijk

Domotica in huis voor extra comfort

Natuurlijk wil je het liefst zo lang mogelijk in je eigen huis blijven wonen. Ongeacht je leeftijd of gezondheidssituatie. Soms kun je echter wel wat extra hulp gebruiken, of het nu gaat om revalidatie of gewoon meer comfort in huis. Welzorg Woning op Maat kan door middel van domotica aanpassingen je woonsituatie aanpassen aan jouw behoeften. Domotica, ook wel bekend als huisautomatisering, maakt het mogelijk om met slimme elektronische aanpassingen je woongemak en veiligheid te verhogen. Denk aan bijvoorbeeld verlichting op afstand, temperatuurbeheer, spraakassistentie, automatische gordijnen en nog veel meer.

Welzorg Woning op Maat is al ruim 20 jaar expert in het aanbrengen van slimme woningaanpassingen voor ouderen, mensen met een beperking, revalidanten of langdurig zieken.

Slimme aanpassingen

Heb je behoefte aan slimme aanpassingen in huis? Bij Welzorg Woning op Maat bieden we diverse aanpassingen, zoals:

Verlichting op afstand

Hiermee bedien je verlichting gemakkelijk via je smartphone of spraakassistenten, wat zorgt voor meer gemak, ontspanning en energiebesparing.

Automatische gordijnen

Deze slimme gordijnen openen en sluiten automatisch op basis van je voorkeuren, waardoor je privacy en lichtinval regelt zonder inspanning.

Dwaaldetectie

Voor mensen met cognitieve beperkingen detecteert het systeem wanneer iemand een specifieke zone verlaat en activeert het een waarschuwing.

Deur- en raamsensoren

Met deze sensoren houd je deuren en ramen in de gaten. Je wordt op de hoogte gesteld van ongewenste toegang of het openen van deuren en ramen.

Domotica in de slaapkamer

Domotica op maat

Wij begrijpen dat elke situatie en woning uniek is. Daarom bieden we op maat gemaakte oplossingen die perfect aansluiten op jouw behoeften en levensstijl. Of je nu streeft naar een verbeterde veiligheid, meer gemak of een slimmer en comfortabeler huis: de specialisten van Welzorg staan voor je klaar om jouw wensen te realiseren. Bijvoorbeeld met automatische gordijnen op de slaapkamer. Of automatische deuren door middel van slimme sensoren.

Voordelen van slimme aanpassingen in huis

Het plaatsen van slimme aanpassingen in huis brengt diverse voordelen met zich mee. Denk bijvoorbeeld aan:

Langer zelfstandig wonen

Het maakt het mogelijk voor ouderen en mensen met beperkingen om langer zelfstandig in hun eigen huis te blijven wonen. Het biedt ondersteuning bij dagelijkse taken en verhoogt de veiligheid.

Minder zorg nodig

Met de hulp van een slim systeem kunnen mensen met beperkingen of gezondheidsproblemen vaak zelfstandiger functioneren, wat kan leiden tot minder zorginterventies en professionele zorg.

Verbeterde zorg

Domotica kan zorgverleners en familieleden voorzien van belangrijke gegevens over de gezondheid en het welzijn van de bewoner, wat resulteert in betere zorg en persoonlijke ondersteuning.

Verhoogd comfort en gemak

Het kan dagelijkse taken vereenvoudigen, zoals het bedienen van verlichting, thermostaten en apparaten met spraakopdrachten of een smartphone, wat het comfort en gemak verhoogt.

Domotica met Wlz of Wmo-vergoeding

Ben je benieuwd of je recht hebt op een vergoeding bij een domotica systeem? Neem daarvoor contact op met je gemeente. Zij kunnen alles vertellen over de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) of de Wet langdurige zorg (Wlz). Of je recht op een vergoeding voor een slimme aanpassing in huis hebt is afhankelijk van de aard en mate van zorg die je ontvangt.

Adviesgesprek over domotica

Daarom Welzorg Woning op Maat

Alles onder één dak

Welzorg Woning op Maat is een full-service partij waarbij je terecht kunt voor advies, installatie en onderhoud van woningaanpassingen.

Voorziening onafhankelijk

Wij kijken wat écht bij jouw persoonlijke situatie past en op korte en lange termijn verder helpt. Welzorg is niet afhankelijk van vaste voorzieningen en merken.

Landelijk actief

Welzorg Woning op Maat is actief door het hele land. Onze specialisten zijn dus overal te vinden. Voor zowel gemeenten, particulieren en woningcorporaties.

15-jaar-ervaring

15 jaar expertise

15 jaar expertise in woning-aanpassingen voor ouderen en mensen met een fysieke beperking. Ook adviseren wij over eventuele vergoedingen binnen de Wmo.