hoog laag bad

Zonder opstapjes genieten van een hoog-laag bad

Ontdek in een vrijblijvend gesprek de mogelijkheden van een hoog-laag bad.

  • Ruim 20 jaar ervaring in badkamers en toiletten
  • Deskundig advies bij aanvragen vergoedingen, zoals de Wmo
  • Van advies tot offerte, plaatsing en onderhoud
  • Voorziening- en merkonafhankelijke oplossing

Veilig baden met een hoog-laag bad

De badkamer is een belangrijke ruimte in elk huis, waar we dagelijks tijd doorbrengen om ons te ontspannen en op te frissen. Helaas gebeuren er ook vaak onnodige ongelukken in de badkamer, vooral voor mensen die moeite hebben met het in- en uitstappen uit een bad of douche. Gelukkig biedt een hoog-laag bad een oplossing door jou in staat te stellen op een veilige manier in en uit het bad te stappen.

Bij Welzorg Woning op Maat hebben we meer dan 20 jaar ervaring in het aanpassen van badkamers en bieden we ruime mogelijkheden om jouw veiligheid en comfort te verbeteren. Neem vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken en om te zien welk hoog-laag bad het beste bij jou past.

Voordelen van een hoog laag bad

Er zijn verschillende voordelen aan het gebruik van een hoog-laag bad, waardoor de gebruiker op een veilige en verantwoorde manier van het bad gebruik kan maken. Een aantal voordelen zijn:

Gemakkelijker in- en uitstappen

Door het verstelbare bodemniveau kan de gebruiker gemakkelijker in en uit het bad stappen zonder zich te hoeven bukken of zich bezighouden met een trap.

Extra veilig

Hoog-laag baden zijn uitgerust met diverse veiligheidsvoorzieningen, zoals handgrepen en antislipvloeren, om te voorkomen dat de gebruiker uitglijdt of valt.

Toegankelijk

Hoog-laag baden zijn speciaal ontworpen voor mensen met beperkte mobiliteit en zijn daarom voor iedereen zeer gemakkelijk te gebruiken.

Hoog laag bad met zitting

Professionele plaatsing van een aangepast hoog-laag bad

Laat de specialisten van Welzorg Woning op Maat jouw hoog-laag bad in de badkamer plaatsen om ervoor te zorgen dat het werk professioneel en veilig opgeleverd wordt. Onze medewerkers zijn gespecialiseerd in het installeren badkameraanpassingen en weten precies hoe ze deze op de juiste manier moeten aansluiten en installeren. Dit kan zelfs binnen 1 dag. Zo kun je er zeker van zijn dat het bad veilig en stabiel is en dat je er jarenlang probleemloos van kunt genieten.

Daarom Welzorg Woning op Maat

Alles onder één dak

Welzorg Woning op Maat is een full-service partij waarbij je terecht kunt voor advies, installatie en onderhoud van woningaanpassingen.

Voorziening onafhankelijk

Wij kijken wat écht bij jouw persoonlijke situatie past en op korte en lange termijn verder helpt. Welzorg is niet afhankelijk van vaste voorzieningen en merken.

Landelijk actief

Welzorg Woning op Maat is actief door het hele land. Onze specialisten zijn dus overal te vinden. Voor zowel gemeenten, particulieren en woningcorporaties.

15-jaar-ervaring

15 jaar expertise

15 jaar expertise in woning-aanpassingen voor ouderen en mensen met een fysieke beperking. Ook adviseren wij over eventuele vergoedingen binnen de Wmo.

Vergoeding voor aanpassingen in de badkamer

In sommige gevallen kun je een vergoeding aanvragen voor aanpassingen in je huis, zoals het laten plaatsen van een hoog-laag bad of andere aanpassingen in de badkamer. De vergoeding verloopt via de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) of de Wet langdurige zorg (Wlz). Of je recht hebt op een vergoeding hangt af van de zorg die je nodig hebt. Welzorg Woning op Maat kan niet bepalen of je er recht op hebt. Neem daarom contact op met je gemeente. Zij kunnen je er meer over vertellen.

Wmo aangepaste badkamer

Alternatieve voor een hoog laag bad

Er zijn een aantal alternatieven voor een hoog-laag bad die geschikt kunnen zijn voor mensen die moeilijk kunnen opstaan uit het bad:

wandbeugels keuken

Wandbeugel

Een wandbeugel is een handgreep die aan de wand van de douche of het bad kan worden bevestigd. Zo kun je je vastklampen tijdens het in- en uitstappen uit het bad, wat het makkelijker en veiliger maakt.

Inloopdouche met douchestoel

Douchestoel

Je kunt een douchestoel plaatsen in de douche voor comfortabel en veilig zitten tijdens het douchen. Je kunt ook handgrepen toevoegen aan de douchestoel voor extra stabiliteit. Je hebt diverse uitvoeringen.

Badlift voorbeeld

Badlift

Een badlift bestaat uit een stoel die op een liftrail is bevestigd en kan worden opgehaald en neergezet in het bad. Sommige badliften hebben handgrepen of andere hulpmiddelen om het in- en uitstappen te vergemakkelijken.

Marnix Welzorg

Nu alles is aangepast denk ik: waarom heb ik dit niet eerder gedaan?

 

Marnix Brienne

Klant Welzorg Woning op Maat