Veilig en voorbereid op pad met deze 7 wintertips

Veilig en voorbereid op pad met deze 7 wintertips Welzorg Nederland WMO Hulpmiddelen

De wintermaanden zijn weer aangebroken. De sneeuw heeft zich dit jaar weer eens laten zien. Leuk voor de kinderen en kleinkinderen natuurlijk. Maar na sneeuw komt ijs. De temperaturen dalen, het vriest en de wegen worden gevaarlijker.

Natuurlijk wil je je niet laten tegenhouden door deze winterse temperaturen. Maar je wil toch de weg op. Je wil je niet laten tegenhouden door de winterse temperaturen. Kijk voordat je vertrekt op KNMI voor de actuele weersomstandigheden.

Niet alleen jij maar ook jouw eventuele hulpmiddel moet zich aanpassen op deze temperaturen. Denk bijvoorbeeld aan de bandenspanning en de verlaging van de capaciteit van de actieradius van de accu.

Ga veilig en voorbereid op pad met deze 7 wintertips!

Tip 1: Ga goed gemutst

Met een hulpmiddel door de sneeuw ploegen kost wat extra energie. Pak uzelf lekker in. Haal die handschoenen, muts en sjaal maar uit de kast!

Tip 2: Goed opgeladen accu’s

Heeft u een elektrische fiets, rolstoel of bent u in het bezit van een scootmobiel? Zorg er dan voor dat de accu’s te allen tijde goed en volledig opgeladen zijn. Daarnaast houden accu’s ook niet van kou onder de 0 graden. De capaciteit zal bij extreme koude ver teruglopen (vaak minder dan de helft). Hou dus rekening met uw reisafstand als u in de winter op stap gaat. Zo komt u niet voor onaangename verrassingen te staan.

Tip 3: Opgeladen telefoon

Sneeuw blijft een onzekere weersomstandigheid. Neem voor de zekerheid dus altijd een opgeladen telefoon mee. Wanneer een ongemak zich voordoet, kunt u ten alle tijden de hulptroepen inschakelen. En natuurlijk ook een paar mooie foto’s schieten.

Tip 4: Laat zien dat je er bent!

Zorg dat u goed zichtbaar bent op de weg. Het is ontzettend belangrijk om tijdens deze donkere dagen goed op te vallen in het verkeer. Zorg dat u opvalt! Doe bijvoorbeeld een fluorescerend hesje aan, zet een vlag op uw fiets of maak spaakreflectoren aan uw hulpmiddel. Controleer altijd uw lampen voor vertrek.

Tip 5: Gebruik de sporen

Als de sneeuw niet al te vers is, zijn er al sporen van medeweggebruikers op de weg. Hier is vaak beter doorheen te komen dan de net gevallen sneeuw. De sporen hebben meer grip omdat de sneeuw vaak al platgedrukt is.

Tip 6: Weet waar uw eigen grenzen liggen

U weet als de beste wat u kan en waar de mogelijkheden van uw hulpmiddel liggen. Laat anderen niet vertellen wat u wel en niet moet doen. U zit in de #driverseat.

Tip 7: Neem. De. Tijd.

Laat uzelf niet opjagen. Ga op tijd van huis en kies voor zekerheid.

Bonustip

Geniet! Het komt in Nederland niet vaak voor dat het veranderd in een Winter Wonderland. Doe het rustig aan en laat u verwonderen door de natuur. Vergeet niet een mooie foto/selfie te maken van de mooie omgeving #mooivoorlater. Geef Welzorg een @mention, dan genieten wij met u mee.

Gaat u ook veilig en voorbereid op pad met deze 7 wintertips?

Lees meer over: ,