Rijschool Welzorg Auto op Maat vanaf 11 mei weer open

Mensen met een contactberoep kunnen vanaf 11 mei weer aan het werk, hieronder vallen ook onze rijinstructeurs. Op maandag 11 mei gaat daarom de rijschool van Welzorg Auto op Maat weer open. Waar mogelijk wordt het werk op 1,5 meter afstand georganiseerd. Er zal op voorhand een gezondheidscheck plaatsvinden door middel van een vraaggesprek. Dit is opgenomen in het veiligheidsprotocol. Het dragen van mondkapjes is niet verplicht.

Protocol

De brancheorganisaties (Bovag, FAM, VRB en LBKR) hebben een veiligheidsprotocol opgesteld wat voor de herstart kan worden ingezet. In het protocol staan de volgende regels:

  1. Check vooraf: de rijschoolhouder is verantwoordelijk dat voorafgaand aan de dienstverlening wordt vastgesteld dat zowel instructeurs, leerlingen als huisgenoten van voorgenoemde groepen geen klachten hebben die passen bij COVID-19. Voorafgaand aan de werkdag dienen aan de instructeurs de volgende twee controlevragen te worden gesteld: (1) Heb jij of iemand in je huishouden in de afgelopen 14 dagen de diagnose corona gehad? (2) Heb jij of iemand in je huishouden in de afgelopen 24 uur last gehad van koorts, hoesten, verkoudheid, kortademigheid of benauwdheidsklachten?
  2. De instructeur dient voorafgaand aan elke les dezelfde vragen te stellen aan de leerling. Worden hier beide vragen met ‘nee’ beantwoord, dan kan de les starten.
  3. Tijdens de les is de airco en luchtventilatie zoveel mogelijk uit houden en blijven ramen zoveel mogelijk gesloten om luchtcirculatie tegen te gaan.
  4. Voorafgaand aan elke les wordt het voertuig gedesinfecteerd en gelucht (Voor dit desinfecteren en luchten komt een checklist, afgeleid van het protocol).
  5. Aanvullend kunnen leerling en instructeur zelfstandig besluiten om een eenvoudig soort mondkapje te dragen en handschoenen. Deze beschermingsmaatregelen zullen indien gewenst door Welzorg Auto op Maat beschikbaar worden gesteld.

Het protocol wordt door de brancheorganisaties up-to-date gehouden op basis van de nieuwe ontwikkelingen en aanwijzingen van de overheid.

Wilt u meer informatie of bent u geïnteresseerd in een gratis proefrijles? Neem dan contact met een van onze rijinstructeurs.

Lees meer over: