Opening gratis hulpmiddelenpool in Deventer

In de wijk Keizerslanden in Deventer kunnen bewoners nu gratis een driewielfiets of Scoot2Go deelscootmobiel lenen. Om naar de supermarkt te gaan, om vrienden of familie te bezoeken of om gewoon even lekker op pad te gaan. Geïnteresseerde inwoners kunnen zich gratis telefonisch of via een website eenmalig aanmelden.   

De hulpmiddelen staan bij wooncomplex Ludgerus op de Karel de Grotelaan 1 in Deventer en kunnen eenvoudig worden geleend. Na aanmelding voor de pool krijgen bewoners uitleg en een rij-instructie om ervoor te zorgen dat ze veilig en vertrouwd met het hulpmiddel overweg kunnen. Daarna kunnen ze gebruikmaken van de scootmobielen of driewielfietsen.  

Slimme deeltechnologie en gratis haal- en brengservice
Na eenmalig aanmelden is één telefoontje voldoende om een scootmobiel of driewielfiets te reserveren, dit voorkomt dat bewoners misgrijpen. De scootmobielen kunnen vervolgens zelfstandig worden gebruikt  door een persoonlijk leenpasje bij de scoot te houden. Bewoners die moeite hebben om bij Ludgerus te komen, kunnen gebruik maken van de gratis haal- en brengservice. Ze worden dan opgehaald van huis en na afloop ook weer thuisgebracht door de buurtconciërge van Buur&Zo. 

Participatie, mobiliteit en arbeidsintegratie
De hulpmiddelenpool is tot stand gekomen door een samenwerking tussen Welzorg, Buur&Zo, Circulus, KonnecteD, Ludgerus en gemeente Deventer. Met dit initiatief willen de samenwerkende partijen ervoor zorgen dat inwoners van Keizerslanden extra mogelijkheden hebben om zich te verplaatsen en om mee te doen met de maatschappij. Naast extra mobiliteit en participatie voor inwoners worden straks kleine reparaties gedaan door een fietsenwerkplaats waar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt die zo extra ervaring kunnen opdoen. 

Op de foto wordt de eerste Scoot2Go deelscootmobiel feestelijk in gebruik genomen. Bewoners van Keizerlanden kunnen meer informatie krijgen of aanmelden via telefoonnummer 06-11478714 (maandag t/m vrijdag 9:00 – 17:00 uur) of via www.wijkmob.nl.  

Lees meer over: