­­­Mooier werk bestaat voor mij niet

John Hol (63) woont met zijn vrouw in Scheveningen. Eind vorig jaar solliciteerde hij naar de functie van vakspecialist bij Welzorg Woning op Maat. In februari kon hij aan de slag.

John is een echte doener, dat heeft hij van zijn vader. “Als klein jongetje kon ik me al uren vermaken met lego en mecano. Toen ik iets ouder was, verbouwde ik samen met mijn vader ons hele huis.” Niet gek dus dat de schoolkeuze op LTS viel. Op zijn zestiende ging John werken bij het Ministerie van Defensie: eerst als bewaker, later bij een productieteam. In beide functies hield hij zich veel met techniek bezig. “Daarna ben ik met veel plezier aan de slag gegaan als conciërge bij een middelbare school. Maar omdat in coronatijd tijdens de lockdown alle scholen sloten, was er geen werk meer voor me en belandde ik in de WW.’’

Sollicitatieproces

“Via Talent4Service kwam ik terecht bij de vacature van monteur bij Welzorg Woning op Maat. Het technische aspect in combinatie met de dienstverlenende sector sprak me erg aan. Ik nam direct contact op met Talent4Service, en mocht binnen een week op gesprek komen. Daarna volgde het gesprek met Welzorg Woning op Maat. Al snel kwam het goede nieuws: ik kon aan mijn proeftijd beginnen. Toen ik startte, heb ik eerst een maand meegelopen met een ervaren monteur. Na die proeftijd ging het zo goed dat ik met mijn eigen bus op pad mocht.”

Mooie bijdrage

“Of ik mijn werk leuk vind? Ik vind het fantastisch! Het leven van mensen met een handicap wordt een stukje aangenamer door wat ik doe. Ik vind het een voorrecht dat ik iets kan betekenen door aanpassingen bij hen thuis te doen. Vanochtend heb ik drempelhulpen geplaatst om een meneer wat mobieler te maken in zijn eigen woning. Door zo’n aanpassing kan iemand langer thuis te blijven wonen, en daar lever ik een bijdrage aan.

Mooier werk dan dit bestaat voor mij niet. Geen dag is hetzelfde, en dat is precies wat het zo leuk maakt. Er zijn allerlei soorten aanpassingen die je kunt uitvoeren én allerlei verschillende klanten. Ik stap iedere ochtend fluitend mijn bus in, en aan het eind van mijn werkdag stap ik er fluitend weer uit. Dit werk is me op het lijf geschreven.”

Doorontwikkelen

“Welzorg is een professioneel bedrijf waar ik me al snel thuis voelde. Mijn manager staat niet ver van de groep, maar is goed benaderbaar en denkt mee. Iedereen gaat respectvol met elkaar om en er wordt veel waarde gehecht aan collegialiteit. Als ik bijvoorbeeld een bepaald soort gereedschap nodig heb, wordt dat direct geregeld. Mijn collega’s zijn ontzettend behulpzaam.

In de toekomst zou ik graag ook mensen willen inwerken tot monteur bij Welzorg Woning op Maat. Dan kan ik het plezier in het vak en in het bedrijf maximaal overdagen.”

Lees meer over: