6 tips voor uw rolstoel

Een rolstoel zorgt ervoor dat u zich veilig en vlot kan verplaatsen. Thuis en buiten. Als uw gemeente een contract heeft met Welzorg, kijkt de Welzorg Adviseur samen met u welke (elektrische) rolstoel het beste bij u past. De rolstoel moet immers precies aansluiten bij uw situatie en behoeften.  Bekijk de onderstaande tips.

 1. Maak een lijstje
  Maak van tevoren een lijstje. Waar moet uw rolstoel aan voldoen? Gebruikt u hem vooral binnen of buiten of allebei? Zit u er de hele dag in of een paar uur? Wilt u de stoel zelf kunnen bedienen of wordt u geduwd? Bent u vaak onderweg? Moet de stoel mee in de auto? Maakt u gebruik van het openbaar vervoer? Goed om daar over na te denken. Bespreek het wensenlijstje met onze adviseur.
 2. Meet voor aanschaf uw kofferbak op
  Bent u vaak met de auto op pad? Kies dan voor een lichte, opvouwbare rolstoel die u makkelijk kunt meenemen in de kofferbak. Meet de kofferbak van tevoren op, zodat u weet welke rolstoel wel of niet past.
 3. Uw rolstoel mee in een aangepaste auto
  Is uw rolstoel elektrisch of niet opklapbaar, maar wilt u hem toch meenemen in de auto? Geen probleem. In een aangepaste auto kunt u zelfs met rolstoel en al achter het stuur plaatsnemen. Of meerijden. Er is heel veel mogelijk. Onze collega’s van Auto op Maat kijken graag wat bij u past.
 4. Maak uw woning rolstoelvriendelijk
  Een gewone woning is vaak minder geschikt voor een rolstoel. Nieuwsgierig hoe u uw woning beter toegankelijk maakt? Simpele aanpassingen zoals lagere drempels en een bredere deuropening doen vaak al wonderen. Laat u adviseren door onze adviseurs van Woning op Maat.
 5. Rijden in uw nieuwe rolstoel
  Als uw rolstoel wordt geleverd, stelt onze adviseur deze zo af dat u er goed in zit. U krijgt ook uitleg over het rijden in de rolstoel. Het is misschien even wennen, maar voor u het weet, rijdt u ontspannen rond.
 6. Ontdek rolstoelvriendelijke plekjes op ongehinderd.nl
  Waar wordt u met uw rolstoel gastvrij ontvangen? Kijk voor de leukste en toegankelijke plekjes op de website ongehinderd of download de app. Naast praktische informatie en tips vindt u er beoordelingen van tienduizenden gebruikers. Zo weet u altijd of u ergens naar binnen kunt, goed kunt parkeren en u probleemloos naar het toilet kunt.

Direct een rolstoel aanschaffen?