5 tips voor uw rollator

Een rollator geeft u veel vrijheid. Maar hoe onderhoudt u hem zodat hij lang meegaat? En waar moet u op letten als u er een koopt? Deze handige tips helpen u verder.

 1. Meet voor aankoop uw deuropening op
  Zoekt u een rollator voor in huis? Meet dan eerst de afmetingen van de deuropeningen bij u thuis. De verkoper weet dan precies welke rollator door uw deur past. Wel zo handig. Nieuwsgierig hoe u uw woning beter toegankelijk maakt voor uw rollator? Onze collega’s van Woning op Maat adviseren u graag.
 2. Kies een rollator bij uw vervoer
  Gaat u vooral met de auto op pad? Een lichte, opvouwbaar rollator tilt u makkelijk in en uit de auto. Reist u juist met het openbaar vervoer? Dan is een zijwaarts opvouwbare rollator weer heel handig. In onze webshop vindt u een uitgebreid assortiment rollators.
 3. Laat uw rollator regelmatig controleren
  Werken de remmen nog goed? Is uw rollator nog goed afgesteld op uw lichaam? Zijn de handvatten niet versleten? Voor uw comfort en veiligheid is het slim om uw rollator regelmatig te laten controleren. Bijvoorbeeld door onze partner Vegro.
 4. Meer gemak met handige accessoires
  Een kopje koffie of thee voor uw visite halen? Met een dienblad op uw rollator is dat geen probleem. En met een zitvlak of rugband heeft u altijd een ‘stoel’ bij de hand en extra steun. Er zijn heel veel accessoires die het gebruik van uw rollator makkelijker en comfortabeler maken. Neem eens een kijkje in onze webshop.
 5. Naar buiten met uw rollator? Bekijk deze video
  Gaat u voor het eerst naar buiten met uw rollator? Bekijk het filmpje.En u weet precies hoe u veilig over stoepranden, stoeptegels en andere hobbels rijdt.