Heerenveense verheugt zich op een dagje uit samen met haar moeder en deze rolstoelauto maakt dat mogelijk

Hinke de Wilde ontving op dinsdag 26 maart symbolisch de sleutels van de Zonnebloemauto Heerenveen. De Wilde is gebonden aan een handbewogen rolstoel. Ze kreeg de sleutels uit handen van onder anderen wethouder Jelle Zoetendal. De Wilde gaat binnenkort met haar moeder op pad met de aangepaste rolstoelhuurauto van de vrijwilligersorganisatie. Wethouder Zoetendal is blij dat deze voorziening er is voor inwoners van Heerenveen en daarbuiten: “Het doel is dat we mensen zo lang mogelijk mee kunnen laten doen in onze samenleving en ook uitstapjes en uitjes kunnen laten maken. Deze auto voorziet daar heel goed in.”

Bewegingsvrijheid

Wanneer iemand door een lichamelijke beperking zijn leven in een rolstoel doorbrengt, ziet de wereld er vaak anders uit. Een eigen auto aanpassen is kostbaar en het openbaar en aangepast vervoer hebben veel haken en ogen. De Zonnebloemauto geeft de huurder bewegingsvrijheid. De huurder bepaalt zelf waarheen en wanneer hij gaat. Hij kan ook nog eens familieleden of vrienden meenemen. Achterin de auto is een rolstoelplaats. Voorzitster Anja Nijmeijer van de Zonnebloemafdeling Heerenveen hielp bij de onthulling van de Zonnebloemauto in Heerenveen. “De Zonnebloemauto is belangrijk, omdat het mensen met een lichamelijke beperking vrijheid en ontspanning geeft op een manier dat ze kunnen gaan waar ze willen”, vertelt Nijmeijer. De Zonnebloemauto Heerenveen is na de auto in Leeuwarden en Drachten de 3de Friese rolstoelauto van de Zonnebloem.

Vermilion Omgevingsfonds

“We zijn er blij mee en trots op dit project te kunnen steunen zodat mensen die minder mobiel zijn toch de kans krijgen erop uit te trekken. Ik denk dat dat veel levensplezier geeft en hoop dat er heel veel gebruik van gemaakt wordt”, aldus Hidde Baars, Public Affairs & Governmental Relations Representative bij Vermilion Energy. Deze Zonnebloemauto wordt mede mogelijk gemaakt door het Omgevingsfonds. Met dit Omgevingsfonds wil Vermilion Energy een positieve maatschappelijke bijdrage leveren in gebieden waarin zij actief opereert.

Huren

De reservering voor de rolstoelauto kan online of telefonisch worden gedaan. Het ophalen van de Zonnebloemauto kan bij Autoland Van den Brug Volkswagen aan de Zilverweg 5 in Heerenveen. Om als rolstoel- of scootmobielgebruiker de auto te kunnen huren, kan de huurder via www.zonnebloem.nl/zonnebloemauto een pas aanvragen. Die pas kost eenmalig 10 euro. Een dag autohuur kost 40 euro. Daarbij zijn de eerste 100 km inbegrepen. Iedere extra kilometer kost 0,20 eurocent. Alle brandstofkosten zijn exclusief. Mocht de huurder geen chauffeur hebben, beschikt de Zonnebloem over een pool van vrijwillige chauffeurs in Heerenveen en omgeving.

Lees meer over: , ,