Hartelijke introductie nieuwe Zonnebloemauto’s

Op vrijdag 16 september zijn de nieuwe Zonnebloemauto’s feestelijk geïntroduceerd. Floriade Expo 2022 vormde het decor voor de bezegeling van de verlengde samenwerking tussen Nationale Vereniging de Zonnebloem en Welzorg Auto op Maat, onderdeel van het Nederlandse familiebedrijf Louwman Group. Samen maken zij zich de komende drie jaar weer sterk voor betaalbaar aangepast vervoer voor mensen met een fysieke beperking. 

Op de wereldtuinbouwtentoonstelling in Almere schitterde deze ochtend de nieuwe Zonnebloemauto. Het gaat om het model Toyota Proace, geleverd door Welzorg Auto op Maat. Nog dit jaar zullen er drieënveertig auto’s van dit type in gebruik genomen worden en uiteindelijk zullen alle Zonnebloemauto’s een uniforme uitvoering en uitstraling krijgen. De aangepaste rolstoelhuurauto’s in het herkenbare design van de Zonnebloem bieden meer bewegingsvrijheid en zelfredzaamheid aan mensen met een lichamelijke beperking. De steun van donateurs maakt een marktconforme huurprijs mogelijk.

Vruchtbare samenwerking
Hans Bakker, algemeen directeur Floriade Expo 2022, verwelkomde alle aanwezigen, waaronder vrijwilligers en deelnemers van de Zonnebloem, een aantal major donors en gemeentefunctionarissen. Daarna namen Zonnebloemdirecteur Marc Damen en Eric Louwman, president Louwman Group, het woord. Damen: “De Zonnebloem verrijkt het leven van mensen met een lichamelijke beperking en dat van haar vrijwilligers door sociale en recreatieve activiteiten mogelijk te maken, zonder meerkosten voor de deelnemers. Vandaag vieren we niet alleen de nieuwe Zonnebloemauto’s maar ook de continuering van de vruchtbare samenwerking met Welzorg Auto op Maat en ik hoop dat onze deelnemers nog vele jaren van de Zonnebloemauto kunnen genieten.”

Bijdrage aan inclusiviteit
Het warme hart van de Zonnebloem voor mensen met een lichamelijke beperking en de passie om mensen te bewegen van Louwman Group sluiten naadloos aan in deze samenwerking. Eric Louwman zei hierover: “Het bieden van nieuwe vormen van mobiliteit voor mensen met een fysieke beperking is belangrijker dan ooit. In een samenleving die verder vergrijst, met oplopende maatschappelijke kosten, vinden we het als familiebedrijf ontzettend belangrijk dat iedereen mee kan blijven doen. Wij willen bijdragen aan eigen regie van mensen en vrijheid in mobiliteit. Voor ons komt dit samen in de Zonnebloemauto. We zijn dan ook trots en zeer verheugd met de langdurige samenwerking met de Zonnebloem.”

Nationale Vereniging de Zonnebloem
De Zonnebloem verrijkt de levens van ruim 90.000 mensen met een lichamelijke beperking. Al bijna vijfenzeventig jaar maakt de vereniging bezoeken aan huis, dagjes uit en aangepaste vakanties mogelijk. Zo’n 30.000 vrijwilligers zijn actief in vrijwel elke wijk, dorp en stad in Nederland. De vereniging streeft naar een samenleving, waaraan mensen met een lichamelijke beperking zorgeloos en vanzelfsprekend kunnen deelnemen. De Zonnebloem zegt niet voor niets: ‘Er kan zoveel meer dan je denkt’.

Welzorg Auto op Maat
Welzorg Auto op Maat maakt deel uit van de divisie Care binnen de Louwman Group. Al meer dan 45 jaar is Welzorg Auto op Maat specialist op het gebied van autoaanpassingen voor mensen met een functie- of mobiliteitsbeperking. Aanpassingen kunnen gedaan worden aan de eigen auto, maar een aangepaste occasion behoort ook tot de mogelijkheden, evenals private lease of het huren van een Zonnebloemauto. Ook kunnen cliënten bij Welzorg Auto op Maat terecht voor rij- en gewenningslessen, ergonomisch zitadvies, onderhoud, reparatie en LPK (Laadkleppen Periodieke Keuring).