Een gesprek met Welzorg-monteur Guus in de regio Midden-Brabant

Een gesprek met Welzorg-monteur Guus in de regio Midden-Brabant

Iedere nacht worden de vestigingen van Welzorg bevoorraad met WMO-hulpmiddelen en onderdelen die de volgende dag bij de klanten worden afgeleverd. In de ochtend staan de hulpmiddelen en onderdelen klaar zodat onze adviseurs en monteurs direct kunnen starten met hun route. Dit ritueel is iedere dag hetzelfde. Het werk van de monteurs en adviseur is allesbehalve dan iedere dag hetzelfde. Ieder mens is uniek en dat maakt het werk mooi, ontroerend en uitdagend. Vandaag stond Guus van Drongelen, monteur van Welzorg, op de weekmarkt in Bergen op Zoom. Een mooi moment voor een gesprek met Welzorg-monteur Guus in de regio Midden-Brabant en te vernemen wat het werk voor hem zo mooi maakt.

Wat zijn je werkzaamheden bij Welzorg? 

“Ik ben servicemonteur in de regio Midden-Brabant. Mijn standplaats is Breda, maar werk in de hele regio. Naast onderhoud en reparatie van hulpmiddelen, geef ik soms ook advies. Maar in heel geringe mate. Als monteur heb ik dan ook veel klantencontact, kom bij de mensen thuis en ontmoet hen ook op de weekmarkt. Eigenlijk heb ik een hele leuke baan!” 

“Wanneer je dan die glimlach krijgt als je hun hulpmiddel weer repareert, dat maakt je dag toch weer helemaal goed?!” 

Wat drijft jou om elke dag je werk als servicemonteur met passie uit te voeren? 

“Wat mij drijft om iedere dag weer mijn werk met passie uit te voeren, is dat ik de mensen die mindervalide zijn, de kans kan geven om mee te doen in de maatschappij. Zodat ze niet in een hoekje weg kwijnen en vergeten worden, maar actief mee kunnen doen. Ook al is de bijdrage in een kleine vorm van reparaties of service, het effect op het leven voor deze mensen is groot.

Maar ook de verhalen achter de mensen waar wij voor zorgen vind ik interessant. Zo kom je bijvoorbeeld bij iemand die door een ongeval invalide is geraakt en bij de volgende persoon waar je komt is al zijn hele leven invalide.  

Na het repareren van een hulpmiddel voel je de dankbaarheid van de klant. Ze zijn dan enorm blij dat ze weer mobiel zijn en juist dat geeft mij enorm veel energie. Of het nu vriest of snikheet is, ik stap iedere dag met plezier in de bus. Dit voel ik ook bij mijn collega’s, samen delen we de passie om mensen te bewegen.”

Ook werken bij Welzorg? Bekijk hier de vacatures

Wat vind jij van het bedrijf Welzorg? 

“Ik vind het bedrijf Welzorg een mooi en gezellig Brabants bedrijf. Ik ben hier 5 jaar geleden begonnen als afleveraar van hulpmiddelen. Dit was een tijdelijke baan tijdens de zomervakantie. Hierna is dit verlengd voor een jaar en uiteindelijk zit ik hier nu al 5 jaar. Ook krijg je hier de kans om jezelf te ontwikkelen, zo ben ik nu al 3 jaar werkzaam als buitendienstmonteur en zoals mijn collega’s ook wel eens zeggen “locatiemanager” van de vestiging Breda. Dat laatste is natuurlijk gekkigheid onder mijn collega’s!

Tijdens de grote reorganisatie bij Welzorg was het een spannende tijd. Maar met de collega’s van onze vestiging en natuurlijk ook alle andere collega’s in het land, hebben we gezamenlijk de schouders eronder gezet. Daar ben ik heel blij mee dat ik hieraan heb mogen bijdragen en dat we dit bedrijf weer de goede kant op zien gaan. Daarbij heb ik ook het gevoel gekregen dat dit gewaardeerd is en daarom kom ik hier ieder dag met plezier naar mijn werk.”

Wat spreekt je het meest aan in de regio Midden-Brabant?

“Wat mij aanspreekt aan de regio midden-Brabant is toch de Brabantse gezelligheid. Zoals ikzelf ook ben.”

Wie is de man achter Guus de monteur van Welzorg?

“Ik ben getrouwd, vader van een dochter van 15 en een stiefdochter van 22.  Werk sinds 5 jaar voor Welzorg. Hiervoor heb ik bijna 19 jaar in de beveiliging gewerkt en daar wel diverse dingen gedaan hebt zoals surveillancedienst, hondengeleider en centralist. Maar door omstandigheden ben ik hiermee gestopt en opzoek gegaan naar een nieuwe uitdaging.  

Mijn hobby`s zijn korfbal, en BBQ’en. Korfbal is de sport die ik al vanaf jongs af aan beoefen en BBQ’en is ook een uit de hand gelopen hobby. Robuust BBQ & Grill is van mijn beste vriend, maar met een vriendengroep staan wij samen in de weekenden op braderieën, feesten en partijen te BBQ’en. Gewoon om mensen een heerlijke gegrilde maaltijd en mooie dag te bezorgen.  

Men zegt over mij ik iemand ben met het hart op de juiste plek, dat is wel een mooi compliment! Ook ben ik bereid ben om iedereen te helpen als dit binnen mijn mogelijkheden ligt.”

Waar kunnen mensen jou blij mee maken?

“De glimlach als kinderen weer de weg op kunnen met hun hulpmiddel na bijvoorbeeld een lekker band. Wanneer je dan die glimlach krijgt als je hun hulpmiddel weer repareert, dat maakt je dag toch weer helemaal goed?! 

Dat geldt trouwens ook voor ouderen, die gezorgd hebben dat wij nu leven zoals wij dat kunnen doen. Als wij hen de hulpmiddelen niet kunnen geven, dan was het voor deze ouderen een heel ander leven. Blij dat ik daar deel van uit kan maken.”

Wil jij ook werken bij Welzorg? Bekijk hier onze vacatures.

Lees meer over: