Auto op Maat levert maatwerk voor paralympische sporter Noah

Welzorg Auto op Maat Noah Paralympische Spelen 2024

De fanatieke en zeer getalenteerde Maastrichtse voetballer Noah verloor zijn been door een scooterongeluk in Yogyakarta. Nu studeert hij medicijnen. En traint veel, want hij wil meedoen én winnen tijdens de Paralympische Spelen 2024 in Parijs. Auto op Maat staat hem bij.

Nieuwe bladerunner

Een vakantie in Indonesië met schoolvrienden, samen naar het strand op de scooter. Gewoon pech, een ongeluk. Vijf dagen lang zat hij in doodsangst te wachten, maar werd hij niet geholpen. Hij kwam in levensgevaar. Op het nippertje werd hij naar Singapore overgevlogen en geopereerd. Een keuze voor het leven.  Noah besefte deze harde keuze: ‘Maar dan kan ik nooit meer voetballen?’ De verpleegster zei: ‘Dan word je toch de nieuwe bladerunner’? De dagen na de operatie zet Noah zijn tanden in het idee bladerunner en start zelfstandig met revalideren. Hij is toekomstgericht en zijn positieve levenshouding geeft hem kracht.

Passie en strijdlust

Zijn grootste uitdaging naast de aanschaf van de blade was het vele reizen, waarvoor de familie regelmatig auto’s van vrienden moet lenen. TallKing Results (adviesbureau in de woon- en gezondheidszorg) besluit dat een passende auto haar bijdrage moet worden. Het sponsoren van een onbekende atleet blijkt echter ongebruikelijk. Met steun van NOC*NSF wordt toch een concept sponsorovereenkomst geschreven. 

Welzorg Auto op Maat ondersteunt Noah’s droom

Welke auto geschikt en betaalbaar is wordt de volgende uitdaging. Louwman Group neemt direct de uitdaging aan, met Toyota als wereldwijde sponsor van de Paralympische Spelen. Binnen Louwman heeft Welzorg Auto op Maat de auto voor Noah aangepast en de lease geregeld.

Doordat Noah met zijn rechterbeen geen gas kan geven en niet kan remmen, heeft Welzorg Auto op Maat zijn auto aangepast door een extra gaspedaal aan de linkerkant. Beide pedalen zijn opklapbaar uitgevoerd, zodat zowel Noah en ook iemand die geen aanpassingen nodig heeft met de auto kan rijden. Daarnaast heeft Welzorg Auto op Maat de rijlessen geregeld voor Noah, waardoor hij direct een leuke extra uitdaging heeft.

Noah         

“Inmiddels train ik 6 dagen per week, 3 keer kracht en 3 keer sprint, soms nog een 7e dag erbij, dan doe ik core.  Ik ren 100 meter in 13.71 seconden.  Voor nu is mijn doel het Nederlands record op die afstand op mijn naam te zetten. Maar eigenlijk wil ik alles winnen: het EK, WK en Paralympische Spelen.”

Noah Mbuyamba heeft het doorzettingsvermogen om de wereld te veranderen, dat verdient onze steun!

Lees meer over: , ,