Hulpmiddelen, auto- en woningaanpassingen: Welzorg regelt het voor je

Meedenken. Meedoen.

Driewielfiets huren Van Raam en Welzorg Shop

Nieuw: een driewielfiets huren met FietsFlex

Heb je tijdelijk een driewielfiets nodig? Handig voor als je tijdelijk minder mobiel bent, ter overbrugging van een Wmo-aanvraag of om in het voorjaar en zomer lekker op pad te kunnen.

  • Vast all-in bedrag per maand
  • Flexibel maandelijks opzegbaar
  • In 5 werkdagen bij je afgeleverd

De vrijheid om te bewegen

Lukt zelfstandig bewegen niet goed meer? Welzorg helpt je die vrijheid te hervinden. Met onze mobiliteitshulpmiddelen, auto- en woningaanpassingen is een zelfstandig en actief leven weer mogelijk.

Wij denken mee over mobiliteit, zodat jij weer mee kunt doen. En daarvoor gaan we tot het uiterste. Want er is geen groter goed dan de vrijheid om je te kunnen bewegen. En gewoon weer mee te kunnen draaien in de samenleving.

Wat kunnen wij voor jou betekenen?

Mobiliteitshulpmiddelen

Hulp bij bewegen

‘Een boodschap doen, even lekker naar buiten, spontaan op de koffie gaan: nu ik mijn rolstoel heb, doe ik weer mee.’

auto op maat en aanpassingen

Autorijden

‘Sinds ik mijn aangepaste auto heb, ben ik weer een stuk actiever. Ik zou niet meer zonder kunnen.’

Meer over woningaanpassingen

Wonen

‘Met dank aan de traplift en andere aanpassingen in huis, kan ik zo lang mogelijk zelfstandig blijven wonen.’

Racketsporten

Sport en Actief

‘Ik haal het beste uit mijzelf op het sportveld en in het dagelijks leven. Vrij bewegen in een actief leven’.

Zo regel je een hulpmiddel

We willen allemaal vrij zijn om ons van A naar B te verplaatsen. Vraagt jouw situatie daarbij om ondersteuning? Dan kun je een hulpmiddel of andere voorziening aanvragen bij het Wmo-loket van jouw gemeente.

Kom je in aanmerking voor een hulpmiddel of voorziening en werkt jouw gemeente samen met Welzorg? Dan helpen wij je samen verder met het juiste hulpmiddel en/of met de aanpassing van uw auto of woning. Ook wanneer je via de Wmo een pgb krijgt of helemaal geen vergoeding, kan Welzorg je helpen bij het kiezen van het juiste product.

  • Krijg inzicht in de stappen van het Wmo-aanvraagproces
  • Lees alles over het keukentafelgesprek
  • Ontdek welke vergoedingen er mogelijk zijn
Hulpmiddel aanvragen
Ervaring medewerker Welzorg

‘Niet alleen de adviseur die voor de rolstoel komt’

‘Het leukste bij Welzorg vind ik dat ik zo veel verschillende mensen mag helpen. Kinderen, patiënten met de spierziekte ALS, en nog zo veel anderen. Ik ben niet alleen die adviseur die voor de rolstoel komt. Doordat ik vaak bij dezelfde klanten kom, ga ik vanzelf een beetje deel uitmaken van hun leven.

Je bent als patiënt al kwetsbaar, dan is het fijn als je een vaste contactpersoon hebt met wie je een band opbouwt. En je niet telkens opnieuw je verhaal hoeft te doen. Het is voor dit werk dan ook heel belangrijk om je in te leven in je klant. En om je bijdrage, al is die nog zo klein, met passie te brengen.’

Wmo-vergoeding

Wil je aanspraak maken op een vergoeding vanuit de Wmo (Wet maatschappelijke ondersteuning)? Neem dan contact op met het Wmo-loket van jouw gemeente. Beslist de gemeente dat je in aanmerking komt voor een individuele voorziening, dan zijn er twee soorten tegemoetkomingen.

Voorziening in natura
Je krijgt het hulpmiddel in bruikleen van de gemeente. Daar betaal je eventueel een eigen bijdrage van maximaal €19 per maand voor. Werkt jouw gemeente samen met Welzorg? Dan zorgt de Wmo-consulent ervoor dat je met ons in contact komt. We bekijken samen welk hulpmiddel het best past.

Pgb (persoonsgebonden budget)
Je kunt ook voor een pgb kiezen. Je schaft dan met het budget zelf een hulpmiddel aan. Ook de service en het onderhoud regel je zelf. Hiervoor kun je terecht bij ons zusterbedrijf Mango Mobility. Zij staan klaar met advies, service en onderhoud.

Vergoedingen vanuit Wmo

Oog voor de omgeving

Hard werken doen we niet alleen voor onze klanten, maar ook voor onze omgeving. Welzorg streeft ernaar om in 2030 volledig circulair te werken. Dat betekent dat we materialen van hulpmiddelen zo veel mogelijk hergebruiken of een nieuwe bestemming geven. Zo belasten we het milieu minimaal.