Toiletstoel adviesgesprek

Een toiletstoel als hulpmiddel wanneer verplaatsen moeizaam gaat

  • Ruim 20 jaar ervaring op het gebied van woning- en toiletaanpassingen zoals de toiletstoel
  • Deskundig advies bij het aanvragen van vergoedingen vanuit de Wmo
  • Van advies tot offerte, plaatsing en onderhoud
  • Spoed aanpassing of levering mogelijk indien noodzakelijk

Toiletstoel

Heb je moeite om het toilet te bereiken? Dan is een toiletstoel een praktische en veilige oplossing. De toiletstoel wordt ook wel postoel genoemd en kan naast het bed of in de woonkamer worden geplaatst. Hierdoor hoeft u bijvoorbeeld geen lastige drempels in huis te trotseren, waardoor je sneller het toilet kunt bereiken.

Ook is de toiletstoel ideaal wanneer jij je moeilijk kunt verplaatsen vanuit de slaapkamer of uit jouw stoel. Je hoeft een minder grote afstand te overbruggen. En in combinatie met overige hulpmiddelen zoals een pakpaal kun je gemakkelijk(er) naar het toilet. Een toiletstoel is een veilige oplossing die helpt dat je op tijd jouw behoeftes kunt doen.

Diverse soorten toiletstoelen

Welzorg Woning op Maat biedt diverse soorten toiletstoelen aan. Welke toilet- of postoel het beste bij jou past is afhankelijk van jouw situatie.

Verstelbare toiletstoel

Met een verstelbare toiletstoel heb je altijd een toilet dat perfect op lengte kan worden aangepast. Over het algemeen heeft een verstelbare toiletstoel een zithoogte dat varieert tussen de 46 en 61 cm. Hierdoor kan de toiletstoel perfect op je worden afgesteld.

Opvouwbare toiletstoel

Een opvouwbare toiletstoel is ideaal wanneer je weinig ruimte heeft. Je kunt de stoel inklappen wanneer deze niet geburikt wordt. Ook is deze toiletstoel ideaal bij vakanties of familiebezoek. Een toiletstoel dat opvouwbaar is kan maximaal 130 kg dragen.

Verrijdbare toiletstoel

Een verrijdbare toiletstoel kan gemakkelijk verplaatst worden. Met een rem op de achterwielen blijft de postoel bij gebruik stabiel staan. De hoge rugleuning en klapbare armsteunen zorgen voor comfort. De voetsteunen zijn draaibaar en opklapbaar, waardoor je gemakkelijk in- en uitstapt.

Toiletstoel als douchestoel

Voordelen van een toiletstoel

Met een toiletstoel kun je weer veilig naar het toilet. Een toiletstoel is ideaal voor mensen die kampen met stabiliteit- en of balans problemen. Ook wanneer je moeite ervaart het met (snel) opstaan en/of lopen. Het biedt comfort, gemak en voorkomt onveilige situaties. Iedere stoel is eenvoudig te reinigen en heeft een groot draagvermogen. Hierdoor is er altijd een te vinden die past bij jouw situatie. Tot slot wordt een toiletstoel in sommige gevallen ook gebruikt worden als douchestoel.

Vergoedingen

Heb je behoefte aan een toiletstoel? In sommige gevallen heb je recht op een vergoeding via de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) of de Wet langdurige zorg (Wlz). Of je in aanmerking komt voor een vergoeding van een toiletstoel of zogenoemde po stoel is afhankelijk van de aard en zwaarte van de zorg die je nodig hebt. De gemeente bepaalt of je in aanmerking komt voor een Wmo of Wlz-vergoeding, neem daarom contact op met het Wmo-loket van jouw gemeente.

Verhoogd duoblok toilet met steunbeugels
hulpmiddel adviesgesprek

Deskundig advies nodig?

Wil je ook het gemak van een toiletstoel ervaren? Welzorg Woning op Maat heeft ruim 20 jaar ervaring op het gebied van toiletoplossingen. Onze eigen specialist komt bij je thuis en geeft deskundig advies over de mogelijkheden van een toiletstoel en andere toiletaanpassingen. Je ontvangt advies op maat, zodat het op jouw persoonlijke situatie wordt afgestemd. Wil je meer informatie of een afspraak maken? Vul dan ons contactformulier in, dan nemen wij spoedig contact met je op.