Scootmobieldag Welzorg, Veilig Verkeer Nederland & Ergotherapie Nederland

Donderdag 25 november heeft Welzorg in samenwerking met Veilig Verkeer Nederland (VVN) en Ergotherapie Nederland een scootmobieldag georganiseerd.

In opdracht van gemeente Den Bosch kregen 15 scootmobiel-bestuurders een theorieles, waarna ze vervolgens buiten oefeningen gingen doen op hun eigen scootmobiel. Dit alles om ervoor te zorgen dat de gebruikers veilig, met zelfvertrouwen en een goede voertuigbeheersing kunnen deelnemen aan het verkeer.

Theorie & Praktijk

In het theorie-gedeelte is VVN-adviseur Ad Toebak ingegaan op de belangrijkste verkeersregels. De belangrijkste les was ‘Waar bevind je je op de weg?’ dat is iets waar een scootmobielgebruiker zich voortdurend bewust van moet zijn.

Na het theoriegedeelte was het tijd voor de praktijk. Hiervoor had Chantal Lambrooij van Ergotherapie Nederland een parcours uitgezet. Met hulp van VVN-adviseurs Piet Thurlings en Hans Brekelmans konden de scootmobielgebruikers veel praktijkervaring opdoen. Onze Monteurs waren aanwezig om kleine reparaties uit te voeren, zodat de kleine mankementen aan de scootmobielen verholpen werden.

Enthousiast

De deelnemers waren aan het eind van de dag erg enthousiast. Door alle oefeningen
hebben ze hun scootmobiel nog beter onder controle gekregen en gaan ze met nog meer
plezier op pad. “Deze cursus Deze ik veel eerder willen hebben! Dan had ik niet
gelijk op mijn eerste ritje een ongeluk veroorzaakt.”, was één van de reacties van de deelnemers.

Lees meer over: