Scoot2Go, de nieuwe deelscootmobiel van Welzorg! 

Scoot2Go Middelburg

Mobiliteit voor meer mensen mogelijk maken, dat is het doel van Scoot2Go. Vanaf deze week kunnen bewoners van twee wooncomplexen in Middelburg gebruik maken van Scoot2Go, de nieuwe deelscootmobiel van Welzorg. Met Scoot2Go worden scootmobielen duurzamer gebruikt én helpen we meer mensen om mobiel te zijn. 

We zien een toenemende behoefte naar scootmobielen in ons land”, zegt Annerie Lekkerkerker, commercieel directeur van Louwman Care. “Toch is een individuele scootmobiel niet altijd de meest optimale oplossing. Bijvoorbeeld wanneer deze maar af en toe wordt gebruikt, of bij wie een scootmobiel lastig te stallen is in de hal van de woning of voor de deur. Met de eenvoudig te gebruiken deelscootmobielen van Scoot2Go bieden we hiervoor een mooie oplossing, waarmee we ook nog eens méér mensen kunnen helpen om mobiel te zijn.  

Test twee verschillende systemen 

De Scoot2Go deelscootmobielen die in Middelburg worden ingezet zijn voorzien van twee soorten deeltechnologie. Zo kunnen bewoners van wooncomplex De Haagbeuk de scootmobiel aan- en uitzetten door een persoonlijke ‘tag’ – een soort kleine sleutelhanger – bij de scootmobiel te houden. Bewoners van wooncomplex Hof van Buren kunnen de scootmobiel reserveren en aanzetten met een app op hun telefoon. Door gebruik van twee verschillende systemen, testen we wat het beste werkt en wat gebruikers het prettigst vinden. 

Meer bewegingsvrijheid en duurzamer 

Bij de feestelijke opening van de Scoot2Go pool was namens de gemeente Middelburg ook Wethouder Willemien Treurniet aanwezig: “We stellen de deelscootmobiel nu beschikbaar aan mensen die er nog geen hebben, maar die hem wel kunnen gebruiken als aanvulling op het Wmo-vervoer zoals de deeltaxi. Ze hoeven dan niet meer overal de taxi voor te bellen, maar kunnen ook de scootmobiel reserveren voor bijvoorbeeld een bezoekje aan vrienden of om naar de winkel te gaan. Het zorgt dus voor meer bewegingsvrijheid.  Op lange termijn ziet de gemeente ook andere voordelen. Zo is de deelscootmobiel duurzamer, want er worden minder individuele scootmobielen verstrekt”. 

Meer weten over de mogelijkheden van Scoot2Go? Neem contact op met scoot2go@welzorg.nl.

 

Lees meer over: