René’s avontuur op de Ballon d’Alsace

Rene fietstocht ballon d’Alsace Welzorg Van Raam

Soms ontvangen wij mooie en inspirerende verhalen van klanten. Een goed voorbeeld is het verhaal van René die vrijdag 25 augustus de Ballon d’Alsace met de fiets beklom.

René is een doorzetter in hart en nieren. Dat blijkt wel uit zijn eerdere prestaties en tegenslagen. René, inmiddels 46 jaar oud, kreeg op zijn vierde een hersenbloeding wat resulteerde in een rechterzijdige verlamming. De oorzaak was vermoedelijk een tekenbeet die hij opliep tijdens een vakantie in de Vogezen.

De lichamelijke beperkingen zijn voor René nooit een reden geweest om uitdagingen links te laten liggen. Zo heeft hij in zijn leven vele kilometers gezwommen en geroeid. Daarnaast beklom hij 10 jaar geleden de Alpe d’Huez met een sportfiets. Van deze heroïsche beklimming geniet hij nog steeds. Zijn ouders moedigden hem in iedere bocht aan en dat gaf hem natuurlijk een enorme kick. Dit  gevoel smaakte naar meer. En zo ontstond vier jaar geleden het idee om samen met Erwin, (zijn fysiotherapeut en een goede vriend) de Mont Ventoux te beklimmen.

De voorbereiding verliep alles behalve voorspoedig. Door botbreuken en gekneusde ribben zat René meer in het ziekenhuis dan op zijn fiets. Sterker nog, hierdoor kon hij niet meer op een tweewieler fietsen. Maar René ging door. Hij wisselde zijn tweewieler in voor een driewieler (Easyrider van Van Raam) zodat hij zijn grote passie fietsen weer kon oppakken. Sinds afgelopen december heeft hij alweer meer dan 6000 kilometer gefietst over de Limburgse heuvels die in zijn achtertuin liggen.

Na letterlijk vallen en weer opstaan was René er deze zomer helemaal klaar voor. Helaas gooide het coronavirus spreekwoordelijk roet in het eten. Het gebied rondom de Mont Ventoux kleurde oranje en noodgedwongen werd er een nieuwe bestemming gezocht. De keuze viel op de Ballon d’Alsace, een beklimming van ruim 9 kilometer lang met een hoogte verschil van 660 meter. Met een gemiddelde stijgingspercentage van 6,6% een behoorlijk pittige klim.

Het originele plan was om zaterdag 26 augustus de berg te beklimmen. Omdat de weersvoorspelling per dag minder rooskleurig werd, besloten René en Erwin om bij aankomst op vrijdag direct te starten. Na de start begon het al snel te regenen. De uitdaging werd nog groter toen de regen veranderde in de hagel.

René kwam uiteindelijk 10 minuten eerder boven dan Erwin. En dat zonder accu, want die haalde de 9 kilometer klimmen helaas niet helemaal.

De volgende tocht is nog niet gepland, maar als het aan René ligt gaat hij zeker nog een nieuwe uitdaging aan.

René, van harte gefeliciteerd met deze geweldige prestatie. Bedankt voor het delen van jouw inspirerend verhaal.

Lees meer over: , ,