Persoonsgebonden budget (PGB)

Bij het Persoonsgebondenbudget (PGB) krijgt u een eenmalig geldbedrag en kunt u zelf de leverancier, het product en bijbehorende servicepakket alsmede de eventuele verzekering van het hulpmiddel kiezen. U hoeft dus het product niet aan te schaffen bij de leverancier waarmee de gemeente WMO afspraken heeft voor natura producten. U hebt meer keuze in het geval van een PGB, wat ook te paard gaat met meer voorbereiding en overwegingen.  De adviseurs van de Welzorgshop helpen u graag met alle overwegingen rondom een PGB en de aanvraag ervan bij de gemeente. In de Welzorg Shop vindt  u het assortiment en bijbehorende diensten.

Bij keuze voor PGB, let op de volgende zaken:

  • De uitgaven van het PGB moeten verantwoord worden aan de gemeente.
  • Het PGB voor hulpmiddelen wordt vanuit de gemeente eenmalig direct uitbetaald aan de client, dit is dus anders dan bij een zorg PGB, waar de uitbetaling via het CAK loopt.
  • Bij verhuizing gelden regels die per gemeente kunnen verschillen, kijk hiervoor op de website van de gemeente
  • Juridisch eigenaarschap van een product is per gemeente verschillend, vraag hiernaar bij uw gemeente.
  • De client is zelf verantwoordelijk voor de kwaliteit van de aangekochte voorziening en de leverancier waarbij de voorziening wordt aangeschaft. De client kan hierbij letten op aanwezige keurmerken, zoals het Nationaal Keurmerk Hulpmiddelen.

Op geselecteerde producten biedt Welzorg particuliere financieringsvormen zoals private lease of huur. Kijk voor deze mogelijkheden op de Welzorg webshop, Auto op Maat en Woning op Maat

Op de volgende website vindt u meer informatie:
www.regelhulp.nl