Welzorg Online Rapportagetool

Welzorg Online Rapportagetool innovatie managementrapportage Wmo 2

 

De online rapportagetool is ontwikkeld om onze opdrachtgevers in één oogopslag inzichtelijk te geven wat de performance van Welzorg ten behoeve van onze cliënten is geweest over een bepaalde periode.

De digitale omgeving is zo ontwikkeld dat onze opdrachtgevers 24/7 inzicht hebben in bijvoorbeeld de aantallen en doorlooptijden van de leveringen en service. Waar wij in het verleden nog middels Excel-documenten de cijfers inzichtelijk maakten, zijn wij nu overgestapt op een geheel zelf ontwikkelde online rapportagetool. Doordat deze online rapportagetool in het Gemeenteportaal is verwerkt, zijn deze cijfers 24 uur per dag inzichtelijk voor onze opdrachtgevers. Zo willen wij ook in onze rapportagestructuur toonaangevend zijn.

Wat zit er in de rapportagetool? 

De online rapportagetool is een handige tool die verwerkt is in het Gemeenteportaal. In deze tool kunnen onze opdrachtgevers met één druk op de knop de volgende (totale) performance inzichtelijk krijgen. 

Startpagina met overzicht van alle door Welzorg gestelde KPI’s op het gebied van: 

  • leveringen 
  • reparaties 
  • uitstaand bestand
  • klachten
  • innames
  • preventief onderhoud
  • depot
  • bereikbaarheid 
  • klanttevredenheid

Zo ook wordt het totale uitstaande bestand gecommuniceerd in deze rapportage. De online rapportagetool is informatie die realtime, en vanaf de bron bij Welzorg, verstrekt wordt aan de gemeenten met betrekking tot de afgesproken SLA’s. Deze privacygevoelige data is geheel veilig uit te lezen en voldoet aan alle Europese GDPR (AVG) wetgeving. Op deze manier willen wij meer gebruikersgemak laten ervaren en willen we aantonen dat transparantie hoog in het vaandels staat bij Welzorg. Deze nieuwe toonaangevende online rapportagetool is een extra dienst van Welzorg en zal de kwartaal overleggen tussen contractmanagers bij de opdrachtgever en contractmanagers van Welzorg niet vervangen.

Waarom gaan we nu digitaal werken? 

Doordat we de online rapportagetool nu inzichtelijk hebben gemaakt, kunnen onze opdrachtgevers nu realtime en op hun eigen uitgekozen moment de rapportages inzien en delen met collega’s. Wat voorheen eens per kwartaal of maand inzichtelijk werd gemaakt door Welzorg, kan nu op geheel eigen initiatief. Welzorg is uiteraard trots om deze nieuwe en toonaangevende manier van rapportage toe te kunnen passen.

Voor wie is deze tool gemaakt? 

De online rapportagetool is binnen gemeenten alleen toegankelijk voor de contractmanagers en beleidsmedewerkers. Zo kunnen zij zich bijvoorbeeld goed voorbereiden op een intern overleg óf een overleg met Welzorg.  Zo kunnen de contractmanagers oordelen op basis van cijfers. De online rapportagetool is niet voor iedere gebruiker van het Gemeenteportaal toegankelijk. Voor iedereen binnen de gemeenten en Gemeenteportaal die inzicht willen hebben op de cijfers uit de online rapportagetool, kunnen zich dan wenden tot de contractmanagers. Deze kunnen vanuit de rapportagetool een Excel-document downloaden om intern te kunnen verspreiden.

Instructievideo

Meer weten over het Gemeenteportaal? Bekijk de onderstaande animatie.

Lees meer over: , , ,