“Ik vind het fantastisch om buiten Twente te komen.”

Rolstoelgebruiker Siebren Tuininga onthult Zonnebloemauto bij Roessingh, Centrum voor Revalidatie

Siebren Tuininga (54) ontvangt op dinsdag 5 februari symbolisch de sleutels van de Enschedese Zonnebloemauto. Hij krijgt de sleutels uit handen van onder andere Marc van Gestel, bestuurder van Roessingh. Het revalidatiecentrum is voortaan de verhuurlocatie van de rolstoelhuurauto in Enschede. Tuininga is gebonden aan een elektrische rolstoel. De Hengeloër en zijn vrouw gaan in april met de auto naar een voorbereidende deelnemersbijeenkomst voor Tour du ALS. En met de Zonnebloemauto gaan ze op 29 mei naar die Tour du ALS op de Mont Ventoux in Frankrijk.

Bewegingsvrijheid
Wanneer iemand door een lichamelijke beperking zijn leven in een rolstoel doorbrengt, ziet de wereld er vaak anders uit. Een eigen auto aanpassen is kostbaar. Het openbaar en aangepast vervoer hebben veel haken en ogen. De Zonnebloemauto geeft de huurder bewegingsvrijheid. De huurder bepaalt zelf waarheen en wanneer hij gaat. Hij kan ook nog eens familieleden of vrienden meenemen. Achterin de auto is een rolstoelplaats.

Huren
Het ophalen van de Zonnebloemauto kan voortaan bij Roessingh, Centrum voor Revalidatie aan de Roessinghbleekweg 33 in Enschede. Om als rolstoel- of scootmobielgebruiker de auto te kunnen huren, kan de huurder via www.zonnebloem.nl/zonnebloemauto een pas aanvragen. Die pas kost eenmalig 10 euro. Een dag autohuur kost 40 euro. Daarbij zijn de eerste honderd kilometer inbegrepen. Iedere extra kilometer kost 0,20 eurocent. Alle brandstofkosten zijn exclusief. Mocht de huurder geen chauffeur hebben, beschikt de Zonnebloem over een pool van vrijwillige chauffeurs in Enschede en omgeving.

Quote Siebren Tuininga:
“Ik vind het fantastisch om weer eens buiten Twente te kunnen komen. Dat kan niet met de regiotaxi. Daarom is de Zonnebloemauto een uitkomst. Daarmee wordt mijn wereld meteen weer groter.”

Quote Marc van Gestel: ”Mede doordat ik, naast mijn huidige functies, ook als medisch adviseur 25 jaar verbonden ben geweest aan de Zonnebloem, weet ik hoe belangrijk eigen regie en regelruimte is om je mens te voelen. Dat is ook de kern van wat Roessingh doet: geef de mensen weer regie over hun eigen leven! Ik ben bijzonder verheugd dat wij, samen met de Zonnebloem, daarin een rol kunnen spelen.”

Quote Ed Wallinga, bestuurslid Nationale Vereniging de Zonnebloem:
“Sinds 2015 rijdt de Zonnebloemauto door Enschede en ver daarbuiten. We merken dat er veel vraag naar is. We verwachten dat deze nieuwe verhuurlocatie bij Roessingh voor veel huidige en nieuwe huurders idealer is. Ook vanuit bijvoorbeeld Hengelo is de auto nu sneller te bereiken. Hoe meer mensen met een lichamelijke beperking met de auto van dagjes uit kunnen genieten, des te beter.”

Lees meer over: ,