Circulaire Gadgets

Wij hebben de ambitie om in 2030 volledig circulair te werken. Dit betekent onder andere dat wanneer er een hulpmiddel terugkomt in ons magazijn, het hulpmiddel zelf óf de onderdelen ervan, niet onnodig worden weggegooid. Circulair werken is dus het hergebruiken van de materialen en onderdelen zodat er minder belasting is op het milieu.

Pas wanneer duidelijk is geworden dat het hulpmiddel of de onderdelen niet hergebruikt of herverstrekt kunnen worden, maken wij de keuze om deze weg te doen. Een paar onderdelen die die niet meer herverstrekt kunnen worden, krijgen een bijzondere bestemming; Circulaire gadgets.

Circulaire klok

De Circualaire wandklok is gemaakt van een hoepelwiel van een handbewogen rolstoel. De wijzerplaat is van oude binnenbanden gemaakt. De cijfers, het uurwerk en de wijzers zijn zodanig geproduceerd, dat er nagenoeg geen belasting is voor het milieu. De wandklok is in een zeer kleine oplage geproduceerd door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Circulair Notebook

De Circulaire Notebook van Welzorg is een zeer mooi notitieboekje. De omslag is van gerecycled leerafval. Het binnenwerk is ontworpen en lokaal circulair geproduceerd in Nederland en van 100% gerecycled FSC papier. Op de eerste pagina is een mooie infographic te zien van de gemiddelde levensduur van een hulpmiddel bij Welzorg. De infographic is speciaal voor Welzorg gemaakt door Annemarie Gorissen.

Circulaire sleutelhanger

De circulaire sleutelhanger is gemaakt van oude binnenbanden door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Dit is dus ook weer mooi vakwerk en elke sleutelhanger is uniek.