Wijkmob Keizerslanden Deventer

Ben je minder goed ter been en wil je af en toe lekker op pad? Leen dan gratis een scootmobiel of driewielfiets. Vanaf nu is dat mogelijk voor bewoners van de wijk Keizerslanden in Deventer. Woon je in Keizerslanden en ben je geïnteresseerd? Meld je dan gratis aan als gebruiker!

Maak gratis gebruik van een deelscootmobiel of driewielfiets!

In de wijk Keizerslanden in Deventer kunnen bewoners nu gratis een Scoot2Go scootmobiel of driewielfiets lenen. Om naar de supermarkt te gaan, om vrienden of familie te bezoeken of om gewoon even lekker op pad te gaan.

Ben je ook geïnteresseerd om gratis gebruik te kunnen maken van een scootmobiel of driewielfiets en woon je in de wijk Keizerlanden in Deventer (postcodes 7415AL t/m 7515CM)? Meld je dan kosteloos aan als gebruiker!

Hoe werkt het gebruik precies?

deelscootmobiel reserveren telefoon

Reserveren

Bel Wijkmob Keizerslanden Deventer
(bereikbaar ma t/m vrij 9:00 - 17:00 uur)

Ingebruiknemen

Scan je Leenpas (scootmobiel) of
haal de fietssleutel bij de beheerder

Op pad met deelscootmobiel

Rijden!

Ga lekker op pad en breng na afloop de scootmobiel of driewielfiets weer terug

Vragen over Wijkmob Keizerslanden Deventer

 • 1. Iedereen in de wijk Keizerslanden in Deventer kan zich aanmelden om deel te nemen aan de hulpmiddelenpool. Dit zijn inwoners met een postcode tussen 7415AL t/m 7515CM.

  2. Na aanmelding neemt een medewerker van Buur&Zo contact op of de hulpmiddelenpool het beste bij uw situatie past of dat er andere oplossingen beter voor u zijn.

  3. Indien u zelf in bezit bent van een scootmobiel of driewielfiets, deze wilt inleveren en u wilt graag gebruik maken van de pool gaat dat in overleg met het Voor Elkaar Team van de gemeente.

 • Nee, deelname aan de hulpmiddelenpool en het gebruik van de scootmobielen en driewielfietsen is helemaal gratis.

 • Nee, het is geen probleem als je nog nooit op een scootmobiel of driewielfiets gereden hebt. Alle gebruikers krijgen een gratis rijinstructie en een rijvaardigheidstest. Dit is onderdeel van de beoordeling voor toegang tot de mobiliteitspool. Zo kunnen zij makkelijk gebruik maken van de scootmobiel of driewielfiets. 

 • 1. Aanmelden als gebruiker kan op 3 manieren:

  Bel met Wijkmob Keizerslanden Deventer op 06-11478714 (ma t/m vrij 9:00 – 17:00 uur)

  – Via een inschrijfformulier die u bij de receptie van Ludgerus kunt krijgen (Karel de Grootelaan 1)

  – Via het formulier op deze website

  2. Na de aanmelding ontvangt u bezoek van een medewerker van Buur&Zo om de werkwijze door te nemen

  3. Voordat u gebruik maakt van een hulpmiddel krijgt u grats rijles op het hulpmiddel wat u graag wilt gebruiken (driewielfiets of scootmobiel). Voor extra rijlessen kunt u ook bij ons terecht bij, meldt dit dan via het centrale telefoonnummer 06-11478714

  4. U tekent daarna éénmalig een overeenkomst waarin staat dat u zich houdt aan de huisregels

  5. Voor het gebruik van de driewielfiets heeft u een sleutel of leenpasje nodig. De sleutel is voor de driewielfiets en deze ontvangt u nadat u een reservering heeft gemaakt. Voor het gebruik van een scootmobiel krijgt u een persoonlijke leenpas die u niet steeds hoeft in te leveren maar mag behouden.

 • Reserveer door te bellen met Wijkmob op 06-11478714 (bereikbaar van ma t/m vrij tussen 09:00 – 17:00 uur). U kunt reserveren in tijdsblokken van 1 uur, met een maximum van een dag (tussen 9.00u – 17.00u)

   

  Indien u moeite heeft om op de locatie van de pool te komen kunt u dat bij de reservering aangeven. U wordt dan opgehaald van huis door de wijkconciërge van Buur&Zo. En ook weer thuis gebracht. Dit heet de haal- en brengservice.

   

  TIP: U hoeft niet te wachten met reserveren tot de dag van gebruik zelf, u kunt ook alvast reserveringen maken in de toekomst.

 • De deelscootmobiel die u kunt lenen is de Pride Luna Victory E. Dit is een comfortabele 3 wiel scootmobiel met optimale wendbaarheid en comfort. De Luna Victory E is een robuuste, comfortabele toer-scootmobiel met een uitstekende vering. Alle deelnemers krijgen een gratis rij instructie.

   

  Elke gebruiker krijgt een persoonlijke leenpas. U kunt de scootmobiel eenvoudig aan- en uitzetten door u pas langs de scootmobiel te halen.

 • De driewielfiets die u kunt lenen is de Van Raam Maxi. De trendy vormgegeven Maxi driewieler voor volwassenen zorgt voor stabiliteit en creëert daarmee een gevoel van veiligheid tijdens het fietsen. Je kunt eenvoudig opstappen en makkelijk fietsen met deze licht lopende driewielfiets. Heb je geen ervaring met het fietsen op een driewielfiets? Geen probleem, alle gebruikers krijgen een gratis rij instructie.

 • 1. Reserveer van te voren door te bellen naar Wijkmob 06 114 78 714 (ma t/m vrij 9:00 – 17:00 uur)

   

  2. Voor de driewielfiets heeft u een sleutel nodig. Deze kunt u bij elk gebruik ophalen bij Circulus (Karel de Grootelaan 2) waar ook de fietsen staan.

   

  3. De sleutel van de driewielfiets levert u na afloop weer in bij Circulus.

 • 1. Reserveer van te voren door te bellen naar Wijkmob 06 114 78 714 (ma t/m vrij 9:00 – 17:00 uur)

   

  2. Ga naar de scootmobiel en haal de laadkabel los

   

  3. Draai de sleutel (deze zit vast in het contact) en start de scootmobiel met je pasje

   

  Klaar? Zet de scootmobiel uit met alleen de sleutel en sluit de laadkabel aan

 • 1. Reserveer van te voren door te bellen naar Wijkmob 06 114 78 714 (ma t/m vrij 9:00 – 17:00 uur)

   

  2. Verwijder de oplaadkabel en scan je persoonlijk leenpas

   

  3. Draai de sleutel en ga lekker op pad!

Aanmelden als gebruiker

Ja, ik meld me kosteloos aan als gebruiker van Wijkmob Keizerslanden in Deventer.