Toiletbeugel

Een toiletbeugel biedt ondersteuning bij het gaan zitten en opstaan van het toilet. Tevens kunt u de beugel gebruiken als hulpmiddel bij het maken van een transfer. Er zijn verschillende soorten toiletbeugels.

 

Toiletbeugel vast

Een vaste toiletbeugel wordt direct op de muur gemonteerd en bevindt zich altijd in dezelfde horizontale positie. Dat biedt sommige gebruikers extra steun en zekerheid. Bij het gaan zitten of opstaan van het toilet is het gemakkelijker om de beugel vast te pakken en vast te houden.


Toiletbeugel opklapbaar

Een opklapbare toiletbeugel wordt direct op de muur gemonteerd en kan aan één of beide zijden langs het toilet worden neergeklapt. In opgeklapte stand is er meer ruimte om u zijwaarts te verplaatsen.
In neergeklapte stand kan de toiletbeugel u veel steun geven doordat u erop kunt leunen en afzetten.


Toiletbeugel opklapbaar met steunpoot

Soms kan een toiletbeugel niet in de muur worden geplaatst omdat de muur te zwak is. Een toiletbeugel met steunpoot is dan een goede keuze. De steunpoot van de opklapbare toiletbeugel geeft ook meer steun wanneer iemand met zijn volle gewicht op de toiletbeugel hangt.


Toiletbeugelset

Een toiletbeugelset is eenvoudig op het toilet te monteren, zonder te boren. Het biedt stabiliteit bij het opstaan of gaan zitten op het toilet. De set is voorzien van opklapbare armleggers en verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen.