Hoe houdt u uw scootmobiel fit?

20mrt, 2017

De dagen worden warmer en ’s avonds blijft het langer licht. Tijd om met uw scootmobiel er op uit te gaan. Dit doet u met de juiste bandenspanning en een fitte accu. Met deze tips gaat u een heerlijk voorjaar tegemoet.

Gezonde accu

Met een optimaal geladen accu kunt u zorgeloos op pad. Door goed onderhoud zorgt u ervoor dat u in de lente zo wegrijdt. Heeft uw scootmobiel tijdens de wintermaanden aan de acculader gestaan? Dan is de kans groot dat uw accu in topconditie is en u zo op pad kunt gaan.

Heeft uw scootmobiel niet aan de acculader gestaan? Dan is het advies om uw scootmobiel zo snel mogelijk op te laden door deze minimaal 24-uur aan de acculader te hangen. De acculader doorloopt tijdens deze uren een volledig automatisch oplaadprogramma. De accu wordt weer 100% opgeladen, zodat u er weer op uit kunt.

Controleer uw banden?

De juiste bandenspanning zorgt ervoor dat u heerlijk kunt rijden. Te zachte banden geven een minder goed rijgedrag. Controleer daarom tijdig uw banden. Zijn uw banden zacht? Dan kunt u met de meeste gewone fietspompen tegenwoordig ook banden met een autoventiel oppompen. Wij komen niet langs om uw banden op te pompen. Dit is een klusje wat de gebruiker zelf moet doen. Lukt het u niet om zelf de banden op te pompen? Vraag uw familie, vrienden of buren om dit voor u te doen. Of rijd (als de banden nog niet té zacht zijn) naar een fietsenmaker of een benzinepomp in de buurt. Zij kunnen u ook helpen.

Voorbereid op weg

Voordat u gaat rijden, maakt u de acculader los van uw scootmobiel. Controleer of uw scootmobiel in de vrijloop staat. Zo ja; dan de hendel overhalen naar de rij-stand anders kunt u niet rijden. Zet daarna uw scootmobiel aan en wacht tot op het dashboard de lampjes en/of metertjes aan gegaan zijn. U kunt er zo weer heerlijk op uit.

Tijdje niet gereden?

Maak dan eerst een kort ritje bij u in de buurt, zodat u weer vertrouwd raakt met uw scootmobiel. Wij wensen u veel rijplezier.

Ons aanbod

Meer producten