Douche en toilet

Wanneer u last heeft van een verminderde mobiliteit en het niet meer veilig is om te lopen in verband met valgevaar dan is het verstandig om een hulpmiddel te gebruiken voor het douchen of de gang naar het toilet. Onderstaande middelen bieden hierbij uitkomst.

  • Toiletstoel
  • Douchestoel, douchekruk. Wanneer staand douchen niet meer lukt door vermoeidheid, verminderde sta-functie of valgevaar.
  • Douche- toiletstoel, dit is een douche- en toiletstoel in één. Toiletgang kan dan ook plaatsvinden net voor het douchen zodat een transfer gespaard wordt. De stoel is verrijdbaar waardoor deze in meerdere ruimtes gebruikt kan worden. Er zijn hoog/laag verstelbare stoelen verkrijgbaar. Dit is belangrijk bij de verzorging, zodat er niet teveel gebukt hoeft te worden. Er kan ook een kantelbare douchestoel worden ingezet wanneer er een verminderde rompbalans is.
  • Badplank, wanneer er geen transfer meer mogelijk is om in en uit bad te stappen, kan er een badplank gelegd worden.
  • Toiletverhoger, wanneer het opstaan van het toilet lastig gaat door bijvoorbeeld verminderde beenfunctie. Vaak in combinatie met beugels.

Heeft u één van deze hulpmiddelen tijdelijk nodig dan kunt u deze ook lenen via de kortdurende uitleen. De kantelbare douchestoel kunt u alleen huren en niet lenen.

 

 

 

 

Ons aanbod

Meer producten

Mogen wij u een paar korte vragen stellen?

Als dank ontvangt u 10% korting op een aankoop in onze webwinkel.

Ja, ik doe mee Nee, ik doe liever niet mee