Voorkom ‘vallen’ in uw woning

15aug, 2017

Uit cijfers van het CBS komt naar voren dat er steeds vaker ongevallen zijn door ‘vallen’ in eigen woning. Het gaat vaak om situaties die te voorkomen zijn middels woningaanpassingen. Onze specialist, Koos van Willigen, geeft u enkele tips om uw woning veiliger te maken.

Tips van de specialist Koos van Willigen
Koos van Willigen, adviseur Woning op Maat werkt inmiddels 15 jaar bij Welzorg. Hij komt bij veel mensen thuis en heeft veel ervaring als het gaat om een het creëren van een veilige woning. Koos deelt zijn tips…….

 • Verwijder drempels en dorpels in de woning
  Drempels en dorpels zijn vaak de oorzaak van ‘vallen’ in huis. Door deze te verwijderen wordt uw woning direct een stuk veiliger.
 • Geen (of zo min mogelijk) losse (vloer)kleedjes
  Probeer zoveel mogelijk losse vloerkleden of kleedjes, met name op een gladde ondervloer, te voorkomen. Deze kunnen nog weleens wegglijden.
 • Zorg voor voldoende bewegings- en loopruimte
  Let op dat in uw huis de spullen niet te dicht op elkaar staan. Voldoende loopruimte vermindert de kans op struikelen en/of vallen. Voldoende bewegingsruimte is zeker ook van belang in een badkamer of toilet.
 • Geen gladde vloer
  De vloer dient voldoende stroef te zijn, zodat uitglijden niet kan. Met name in de badkamer leidt dit tot een verhoogd gevaar.
 • Goede verlichting
  Zeker op plaatsen met weinig daglicht, gang en trap is een goede verlichting erg belangrijk!
 • Zorg voor voldoende beweging
  Stilzitten vergroot het risico op vallen. Door weinig te bewegen, nemen soepelheid en spierkracht af. Na verloop van tijd wordt ook de reactietijd langer. Dan kan zelfs een kleine misstap leiden tot vallen. Lichaamsbeweging (wandelen, fietsen, zwemmen) draagt ook bij aan de algehele gezondheid. Let op: te actieve lichaamsbeweging zorgt juist weer voor valpartijen en brengt risico’s met zich mee.
 • Laat u adviseren welke mogelijkheden er zijn om uw woning aan te passen
  Kleine eenvoudige aanpassingen maken uw woning al een stuk comfortabeler en veiliger. Denk aan voorzieningen als wandbeugels en drempelhulpen. Maar het is ook mogelijk om uw huis of uw kamers op uw situatie aan te passen. Bijvoorbeeld uw badkamer (in een dag), uw slaapkamer, keuken, woonkamer of toilet. Welzorg helpt u daarbij. Samen kijken wij naar uw situatie en geven wij u persoonlijk advies.

Contact?
Een goed advies is onze kracht! Neem contact met ons op voor een vrijblijvend advies.
Bel naar Woning op Maat 020 – 4313561 of
ga naar onze website www.welzorg.nl/woning-op-maat

Ons aanbod

Meer producten