Zitseminar


WijWelzorg 3-12 0061Een goede zithouding is belangrijk, zeker bij jonge kinderen. Daarom heeft Welzorg Junior in Juni 2012 in samenwerking met Sunrise Medical een Seminar over ‘Zitten & Positioneren’ georganiseerd. Mobiliteitsexpert en kindertherapeute Sharon Pratt geeft haar visie en laat zien hoe een goede analyse kan worden gemaakt om het kind een comfortabeler zitpositie te laten innemen.

Speciaal voor het seminar is Sharon Pratt overgevlogen uit Amerika. En terecht. Als er een mobiliteitsgoeroe moet worden aangewezen, dan is zij het. Ze kan bij haar seatingparties, zoals zij de seminardag noemt, rekenen op een geïnteresseerd publiek. Ergotherapeuten, fysio’s, maar ook een aantal kinderartsen, revalidatieartsen en adviseurs, hebben zich aangemeld.

De kinderen als docent
De cursus, gehouden in de vier revalidatiecentra in Rotterdam, Breda, Enschede en Huizen, bestaat uit twee delen. ’s Ochtends wordt op interactieve wijze de theoretische kant uitgediept om tot een analyse te komen. ’s Middags komen enkele kindjes uit de revalidatiecentra om een goede analyse te maken. De kinderen hebben de toehoorders veel geleerd. Nu wordt pas echt duidelijk dat goed kijken naar een houding de eerste stap moet zijn.

Welzorg Junior
Welzorg Junior cmykOmdat kinderen bijzondere klantjes zijn met bijzondere uitdagingen, is Welzorg Junior opgestart. Met dit seminar is een goed begin gemaakt om kennis te delen, dat zeker naar meer smaakt. Meer informatie of vragen omtrent speciale middelen of aanpassingen voor kinderen?

Vul het contactformulier in en kinderadviseur Cecile Koolen neemt binnen twee werkdagen contact met u op voor een geheel vrijblijvend gesprek.

 

Mogen wij u een paar korte vragen stellen?

Als dank ontvangt u 10% korting op een aankoop in onze webwinkel.

Ja, ik doe mee Nee, ik doe liever niet mee