Headpod voor kinderen

Headpod vergroot belevingswereld van het kind

Wanneer een kind zelf geen goede hoofdbalans heeft, kan het hoofdje opzij of voorover vallen. De Headpod houdt het hoofdje niet alleen rechtop, het zorgt ook voor voldoende bewegingsvrijheid om opzij te kunnen kijken. Wat de belevingswereld van kinderen enorm vergroot. Door het gebruik van de Headpod verbetert de verticalisatie, de mobiliteit en de rotatie van het hoofd en wordt de coördinatie van de verschillende nekspieren goed geoefend. De oog-handcoördinatie verbetert evenals de ademhaling. Hierdoor ontstaan minder complicaties.

Sociale interactie

De Headpod zorgt ervoor dat het hoofd goed gedraaid kan worden. Door meer naar opzij te kunnen kijken, krijgt het kind veel meer mee van de directe omgeving en kan zelfs contact gemaakt worden met andere kinderen of volwassenen zonder dat deze direct in het gezichtsveld staan. Deze interactie leidt tot betere en actievere deelname aan spelletjes, school en in de thuissituatie. De gerichte en evenwichtige houding die hierdoor ontstaat kan tot een meer ontspannen spierspanning leiden en daardoor een betere concentratie. Wat weer leidt tot betere prestaties op school.

Gebruik en bevestiging

De Headpod bestaat uit een soort band die voor op het hoofd met klittenband wordt bevestigd en achterop met elastiek. Via een elastische bevestiging komt de Headpod aan een hendel die achterop de stoel is bevestigd. Het gebruik van de Headpod is dus heel eenvoudig, maar moet in eerste instantie wel voorzichtig opgebouwd worden, om de nekspier goed te oefenen en niets te forceren.

Welzorg Junior

Welzorg Junior vindt dat Kinderen met een beperking de beste kinderspecialisten binnen de branche verdienen. Dat geeft ze de mogelijkheid om uit te kunnen groeien tot gelukkigen volwassenen. De dienstverlening van Welzorg Junior gaat helemaal uit van de behoeften van kind en ouder en speelt daar adequaat op in middels perfect passende oplossingen. Lees meer over Welzorg Junior.

Wilt u meer informatie?
Vul het contactformulier in en kinderadviseur Cecile Koolen neemt binnen twee werkdagen contact met u op voor een geheel vrijblijvend gesprek.

 

Ons aanbod

Meer producten

Mogen wij u een paar korte vragen stellen?

Als dank ontvangt u 10% korting op een aankoop in onze webwinkel.

Ja, ik doe mee Nee, ik doe liever niet mee