Duurzaamheid staat centraal bij Auto op Maat

10jul, 2017

Welzorg Auto op Maat heeft het certificaat ‘Erkend Duurzaam Plus’ behaald. Hiermee voldoen zij aan de huidige Europese duurzaamheidsrichtlijn EED. Op maandag 3 juli jl. namen Remco Kuipers (Manager Auto op Maat) en Marco Tobben (Operationeel Manager) het certificaat in ontvangst. “Het is een mindset voor ons om erkend duurzaam te werken”, aldus Marco Tobben. Remco en Marco vertellen hierover….

Bertho Eckhardt (links) van de Bovag overhandigd het Erkend Duurzaam Plus certificaat aan Marco Tobben (midden) en Remco Kuipers (rechts) van Welzorg Auto op Maat

Mens en milieu
“Het initiatief voor het certificaat kwam vanuit de Louwman Groep (waar Welzorg deel van uitmaakt) en sluit mooi aan bij onze visie op het maatschappelijk verantwoord ondernemen”, vertelt Remco. “Als Auto op Maat staan wij voor ‘ultieme vrijheid voor iedereen’ en willen eraan bijdragen dat iedereen goed kan participeren in de maatschappij zonder daarbij beperkt te worden. De mens staat bij ons al lange tijd centraal en met dit certificaat zorgen we ervoor nog duurzamer te opereren door te investeren in het milieu”.

Energiebesparing en afval scheiden
Marco geeft aan: “We hebben afgelopen periode maatregelen getroffen om onze bedrijfspanden en -processen te laten voldoen aan onze filosofie op duurzaamheid. Denk daarbij aan o.a. de investering in spaarlampen. En je wordt ook heel creatief als je kijkt naar het printen, zo hergebruiken we printjes die enkelzijdig zijn geprint door er een kladblok van te maken. Op korte termijn gaan we ook over op led verlichting en speciale bekers die het minst het milieu belasten.”

En hoe zit dat voor de auto’s?
“Het pand en onze processen zijn dus ‘duurzaamheidproof’. Uiteindelijk heeft dit ook veel positieve effecten op het energieverbruik van het totaalproces voor de auto’s die wij leveren. Dat is een stuk lager. Daarnaast kunnen we tegenwoordig meer merken hybride en elektrisch aanpassen en adviseren aan klanten, om zo mee te gaan met de tijd waar een schoner klimaat een belangrijk onderdeel van is”, aldus een trotse Remco.

Meer informatie
Wilt u weten wat Auto op Maat voor u kan betekenen? Denk aan een aanpassing in uw auto, een aangepaste auto of u wilt graag advies hoe u beter achter het stuur in uw stoel kunt zitten. Neem gerust contact op via het telefoonnummer 0800-0200142 of vul uw verzoek in op het contactformulier.

Ons aanbod

Meer producten