Aangepaste auto

Van scootmobiel tot rolstoelauto of rolstoelbus…

Sturen, gas geven, remmen in uw aangepaste auto?

Wat er zoal aangepast kan worden om het rijden gemakkelijker te maken? Om te beginnen; aanpassingen aan het stuur, zoals een stuurknop en extra stuurbekrachtiging. Een andere optie is een links gaspedaal, waarbij het rechter gaspedaal ook bruikbaar blijft.

Als gas geven of remmen met de voet niet meer lukt, zijn er tal van opties met hand of knie (hand-segmentgas, duimgas, gasring, gasslof, kniegas of een gaskantelpedaal) beschikbaar. Het originele rempedaal wordt opklapbaar gemaakt. Combinaties zijn de gas-remschuif, de gas-remslof en de gas-remjoystick. Hierbij is sprake van een voorwaartse en een achterwaartse beweging.

 

Aangepaste rolstoelauto met hydrolische lift van Welzorg Auto op Maat

Met de rolstoel in de aangepaste auto?

Een aluminium oprijplateau is zeer geschikt bij het in de auto rijden van een handbewogen rolstoel. Iemand in een elektrische rolstoel of een berijder van een scootmobiel kan via een oprijplateau zelfstandig de aangepaste auto in rijden.

Of u nu in de rolstoel zelf achter het stuur plaats neemt, of als passagier in de rolstoel meerijdt, in beide gevallen kunt u met een elektrische hydraulische rolstoellift zelfstandig in de auto komen. Zo nodig is de lift van deze auto op maat bedienbaar met een afstandsbediening.

 

Rolstoelauto of rolstoelbus op maat?Welzorg6002901

In de rolstoelauto of rolstoelbus reist de passagier in de rolstoel. Een transfer naar de autostoel is dan niet meer nodig. De autoaanpassingen bestaan uit een bodemverlaging of een volledig ingerichte bus met oprijplateau of rolstoellift, en een rolstoelvastzetsysteem.

Het achtercompartiment van dit voertuig op maat wordt afgewerkt met een speciale vloer met slijtvaste vinyl, dakhemelbekleding en zijwandbekleding. Het is vaak mogelijk om nog 1 of 2 extra zitplaatsen in de bus te creëren. Hier vindt u meer informatie over de Welzorg Rolstoelombouw.

 

Makkelijk in en uit de aangepaste auto?

Aangepaste autostoel voor eenvoudig in en uitstappen in uw aangepaste auto

De autostoel op een draaislede maakt het makkelijker om in en uit de aangepaste auto te stappen. Bij hoge auto’s schuift de stoel geheel naar buiten, om dan naar beneden te zakken.

Ook is een rolstoel-instapcombinatie mogelijk, waarbij geen transfer meer gemaakt hoeft te worden. Andere autoaanpassingen om het in- en uitstappen makkelijker te maken, zijn een verlengde stoelslede, een instapbeugel, een hoog/laag systeem onder uw stoel of een sta-op hulp.

 

 

 

 

 

Uw voordelen

- Snelle levering
- Veilig en comfortabel
- Deskundig advies

Occasions

Ons aanbod

Mogen wij u een paar korte vragen stellen?

Als dank ontvangt u 10% korting op een aankoop in onze webwinkel.

Ja, ik doe mee Nee, ik doe liever niet mee